Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

VITAMIN DUO MASK Intensief verzorgend masker bij een vermoeide, vale huid

Omschrijving

Verkwikkend. Stimulerend. Vol vitamines.
Goji-, acai- en duindoornbessen stimuleren de celvernieuwing en vitaliseren een afgematte teint. Vitamine E beschermt tegen oxidatieve stress en voorkomt voortijdige huidveroudering. Voor een fris en jeugdig stralend huidbeeld.

Het ontspannen verwenritueel met zichtbare verzorgingsresultaten en lang aanhoudende werking.

Verdraagzaamheid en werking wetenschappelijk bevestigd. Zonder minerale oliënderivaten. Veganistisch.


ANNEMARIE BÖRLIND VITAMIN DUO MASK – BSB Innovation Prize NATURAL Products 2017
BSB Innovation Prize 2017

Toepassing

Op de gereinigde gezichtshuid aanbrengen, huid rond de ogen vrijlaten. 10-15 minuten laten inwerken, daarna met warm water wegnemen. Eén tot twee keer per week gebruiken.

Bevestigde effectiviteit*

  • Bij 90% van de proefpersonen oogt de huid na het gebruik zachter, frisser en soepeler.*
  • 70% van de proefpersonen bevestigt de stimulerende werking van het product.*
 
* Werkzaamheid door onafhankelijke testinstantie wetenschappelijk bevestigd.

Ingrediënten*

  • AQUA [WATER]
    • Diep bronwater. Water uit de rode zandsteen lagen van het noordelijke Zwarte Woud in Duitsland. Wordt verkregen uit eigen bron op een diepte van 165 meter, is chloorvrij en natuurzuiver. Het oppervlakte van de huid wordt hydrateert en fungeert tevens als oplosmiddel voor in water oplosbare bestanddelen en plantenextracten.
  • CAPRYLYL CAPRYLATE/CAPRATE
    • Vetzuurester. Goed verspreidende en zeer licht olie component van plantaardige oorsprong; laat geen vettig gevoel achter op de huid.
  • COCO-CAPRYLATE/CAPRATE
    • Vetzuurkester. Oliecomponenten, ester van kokosvet alcohol en verzadigde middellange keten vetzuren. Verspreidt zich gemakkelijk op de huid zonder dat er een vettige glans achterblijft.
  • BEHENYL ALCOHOL
    • Behenyl alcohol. Behenyl alcohol, alcohol verkregen uit de olie van de behen boom. Is in kleine hoeveelheden ook aanwezig in menselijk huidvet, emulsie heeft een aangename en verzorgende structuur en eigenschappen.
  • GLYCERIN
    • Glycerine. Glycerine is een onderdeel van vetten en oliën. Extreem vochtbindend. Wordt gebruikt als een bevochtigingsmiddel. Wordt voor Börlind uitsluitend uit plantaardige olie verkregen.
  • BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER [SHEA]
    • Shea butter. Shea butter is een vast vet afkomstig uit de zaden van een Afrikaanse boom. Het heeft opmerkelijk verzorgende eigenschappen. Voorkomt een droge huid en ondersteunt het genezingsproces van ontstekingen.
  • C10-18 TRIGLYCERIDES
    • Een vetcomponent. Vetstof afkomstig uit glycerine en vaste plantaardige vetzuren. Een verdikkingsmiddel in plakproducten en emulsies.
  • GLYCERYL STEARATE CITRATE
    • Emulgator. Emulgator op basis van planten, voor de bereiding van W/O emulsies.Verzorgend voor de huid
  • CETYL PALMITATE
    • Was-ester. Een was-ester van cetylalcohol en palmitinezuur; hoofdbestanddeel van spermaceti, wordt uit plantaardige oliën geproduceerd. Geeft een goede consistentie aan producten.
  • BENZYL ALCOHOL
    • Benzylalcohol. Een vermeldingsverplichte geurstof die in parfumcomposities voorkomt, en als conserveermiddel wordt gebruikt.
  • JOJOBA ESTERS
    • Jojoba was. Deze duurzame en biologisch afbreekbare exfoliërende korrels worden in de vorm van kleine was kralen gebruikt in natuurlijke exfoliërende producten. In een innovatieve formulering met acacia, Jojoba en zonnebloem was, hydrateert, emulgeert en voedt het. Het produceert een bijzonder aangenaam en licht gevoel.
  • GLYCERYL CAPRATE
    • Verbinding van glycerol en capronzuur. Oppervlakte actieve, hydraterende en vochtbindende substantie met bacteriostatische werking. Emulgator met vochtbindend effect.
  • AROMA [FRAGRANCE]
    • Verzamelbegrip voor geuren. Worden aan producten toegevoegd om een aangename geur te creëren. Gewoonlijk bestaat dit uit een mengsel van natuurlijke essentiële oliën en geurstoffen.
  • XANTHAN GUM
    • Xanthan. Xanthan is een polysaccharide dat wordt gevormd door micro-organismen van glucose. Dient al verdikkingsmiddel en wordt getolereerd zonder huidirritatie.
  • POLYGLYCERIN-3
    • Emulgator verkregen uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (zoals glycerine).
  • PLUKENETIA VOLUBILIS SEED OIL
    • Olie van de Inca pinda. Plantaardige olie met de hoogst bekende niveaus van onverzadigde (omega) vetzuren. Door het hoge natuurlijke vitamine E gehalte toch erg duurzaam (bestand tegen oxidatie) in vergelijking met andere plantaardige oliën, die rijk zijn aan omega vetzuren zoals lijnolie. Kalmeert de huid, vocht beschermend; wordt gemakkelijk geabsorbeerd. Optimale verzorgende olie voor de zeer droge, rijpe huid of de ontstekingsgevoelige huid.
  • HIPPOPHAE RHAMNOIDES FRUIT EXTRACT [SEABUCKTHORN]
    • Olieachtig duindoornextract uit de biologische teelt. Bevat belangrijke onverzadigde vetzuren, vitamine E en carotenoïden. Heeft een huidbeschermende en -verzorgende werking.
  • LIMONENE
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van citroen.
  • CAPSANTHIN/CAPSORUBIN
    • Oranjerode, natuurlijke kleurstof. Wordt gewonnen uit Rode peper.
  • SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE
    • Natrium ascorbylfosfaat. Een veel stabielere, in water oplosbare vorm van vitamine C. Komt voor in vele vruchten. Heeft een antioxiderende werking, dus beschermt zowel het product als de huid tegen vroegtijdige veroudering.
  • MICROCRYSTALLINE CELLULOSE
    • Microkristallijn cellulose. Wordt geproduceerd door hydrolyse van plantaardige cellulose. Een drager voor werkzame stoffen / extracten in poedervorm.
  • TOCOPHEROL
    • Vitamine E. Vitamine E komt voor in verschillende plantaardige oliën, met name graan kiem oliën en avocado-olie. Is gunstig voor de droge huid, vooral in combinatie met vitamine A en beschermt tegen oxidatie van vetten. Vermindert de negatieve effecten van UV-straling op de huid (onderschept vrije radicalen).
  • TOCOPHERYL ACETATE
    • Vitamine E acetaat. Vitamine E acetaat is een meer stabiele vorm van vitamine E, met hetzelfde effect (zie tocoferol). Natuurlijk antioxidant.
  • BENZYL BENZOATE
    • Benzyl benzoate. Vermeldingsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van Peru Balsem en Tolu Balsem.
  • MALTODEXTRIN
    • Maltodextrine. Een polysaccharide afkomstig van plantaardig zetmeel. Levert vocht en wordt gebruikt als een drager voor actieve ingrediënten / plantenextracten in poedervorm.
  • CHONDRUS CRISPUS POWDER [CARRAGEENAN]
    • Carrageenan. Gel vormend component uit rode algen. Heeft huid verzachtende en vochtvasthoudende eigenschappen.
  • EUTERPE OLERACEA FRUIT EXTRACT
    • Acai bessenextract. Acai bessen zijn rijk aan anti-oxidant fytochemicaliën (anthocyanen), vitaminen en mineralen.
  • CITRIC ACID
    • Citroenzuur. Citroenzuur wordt gebruikt om de pH-waarde aan te passen en antioxiderende eigenschappen te verbeteren. Behoort tot de AHA's (alpha hydroxy zuur) of fruitzuren. Afhankelijk van de gewenste pH-waarde wordt ook het kalium- of natriumzout van citroenzuur gebruikt.
  • GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN]
    • Sojaolie. Vette plantaardige olie van sojabonen, rijk aan onverzadigde vetzuren zoals lecithine en fytosterolen; goede basisolie voor vele cosmetische producten.
  • HELIANTHUS ANNUUS SEED CERA
    • Zonnebloemwas. In een innovatieve formulering met Jojoba en acacia bloesem was heeft het ingrediënt hydrataterende, emulgerende en voedende effecten. Het produceert een bijzonder aangenaam en een licht gevoel op de huid.
  • ACACIA DECURRENS FLOWER CERA
    • Acacia bloesem was. In een innovatieve formulering met Jojoba en zonnebloem heeft het ingrediënt hydrataterende, emulgerende en voedende effecten. Het produceert een bijzonder aangenaam en een licht gevoel op de huid.
  • HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL [SUNFLOWER]
    • Zonnebloemolie uit biologische teelt. Een oliedrager met een goede huid-compatibiliteit. Verzacht en verzorgt de huid en het haar.
  • CALCIUM ALGINATE
    • Calcium van alginezuur. Polysaccharide verkregen uit bruine algen. Wordt gebruikt als een natuurlijk geleermiddel.
  • LYCIUM BARBARUM FRUIT EXTRACT
    • Goji bessenextract. Goji bessen zijn rijk aan anti-oxidanten, vitaminen en mineralen.
  • CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
    • Neutrale plantaardige olie. Een olie vekregen uit de gezuiverde vetzuren van kokosolie. Heeft een goede houdbaarheid en een uitstekende huidverdraagzaamheid. Kan gemakkelijk worden verspreid op de huid zonder een vettige glans achter te laten.
  • SODIUM BENZOATE
    • Natriumzout van benzoëzuur / natriumbenzoaat. Een conserveringsmiddel voor levensmiddelen en cosmetica. Het wordt ook vaak gebruikt om plantenextracten te bewaren.
  • ASTAXANTHIN
    • Astaxanthine. Uit algen verkregen, natuurlijke rood-oranje kleurstof (een carotenoïde). Kan de huid tegen UV-stress beschermen en werkt hierbij 14 keer krachtiger dan vitamine E.
  • LACTIC ACID
    • Melkzuren. Komen voor in het vochtbindende systeem van de hoornlaag. Vochtbindend en stabiliseert de natuurlijke pH-waarden van de huid. Komt ook voor in fruit, behoort tot de Alpha-Hydroxy-Zuren (AHA). Komt ook vaak in geneutraliseerde vorm voor (bijvoorbeeld als natriumzout) (zie atriumlactaat).
  • POTASSIUM SORBATE
    • Kaliumsorbaat. Een natuur-identieke conserveermiddel. Komt van nature voor in de onrijpe vruchten van de lijsterbes.
  • ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT [ROSEMARY]
    • Rozemarijn extract uit de biologische landbouw . Heeft antioxiderende en stimulerende eigenschappen. Beschermt de huid. De antioxiderende werking helpt ook om te voorkomen dat waardevolle plantaardige oliën ranzig worden.


  • * Bepalend is de verklaring op de verpakking.
    De lijst van ingrediënten volgens INCI (Internationale Nomenclatuur van Cosmetische Ingrediënten) zorgt voor een uniforme Europese en taalonafhankelijke verklaring van de ingrediënten.
  Loading...