Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

System Absolute System Anti-Aging Regenererende Nachtcrème Light

Omschrijving

Verzorgend. Strakmakend. Regenererend.

Groenwierextract, ingebed in een matrix van werkzame stoffen uit de taraboom, activeert de productie van collageen en elastine langdurig. De huid wordt voelbaar gladder en rimpels worden verminderd. Pinksterbloemolie verzorgt de huid tijdens de nacht fluweelzacht. De romig-lichte textuur zorgt ’s ochtends voor een geregenereerd uiterlijk.

Verdraagzaamheid en werking wetenschappelijk bevestigd. Zonder derivaten van minerale oliën. Vegetarisch.

Toepassing

’s avonds op de gereinigde en verstevigde huid aanbrengen en zacht inmasseren.

Ingrediënten*

  • AQUA [WATER]
    • Diep bronwater. Water uit de rode zandsteen lagen van het noordelijke Zwarte Woud in Duitsland. Wordt verkregen uit eigen bron op een diepte van 165 meter, is chloorvrij en natuurzuiver. Het oppervlakte van de huid wordt hydrateert en fungeert tevens als oplosmiddel voor in water oplosbare bestanddelen en plantenextracten.
  • MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL
    • Macadamia olie. Macedamia olie uit de noten van de struik afkomstig uit het Pacifisch gebied. Komt, op basis van zijn samenstelling, overeen met een bestanddeel van het menselijke huidvet. Heeft een gladmakend, verzachtend effect.
  • CAPRYLYL CAPRYLATE
    • Vetzuurester. Zeer licht olie component van plantaardige oorsprong die een goede smeerbaarheid heeft en niet vettig aanvoelt op de huid.
  • LIMNANTHES ALBA SEED OIL [MEADOWFOAM]
    • Spireazaadolie. Uit de zaden van het meadowfoam kruid wordt deze zeer stabiele olie verkregen, die door een hoge concentratie van lange-keten vetzuren een bijzonder zijdeachtig gevoel geeft.
  • SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL [JOJOBA]
    • Jojoba olie. Jojoba olie is een vloeibare was, gewonnen uit de noten van de uit Noord-Amerikaanse woestijn afkomstige jojobastruik. Het lijkt op de was in de menselijke huid. Trekt heel goed in in de huid, is verzachtend, zonder zichbaar vet achter te laten. Jojobawas is gehydrogeneerde jojobaolie.
  • GLYCERIN
    • Glycerine. Glycerine is een onderdeel van vetten en oliën. Extreem vochtbindend. Wordt gebruikt als een bevochtigingsmiddel. Wordt voor Börlind uitsluitend uit plantaardige olie verkregen.
  • GLYCERYL STEARATE
    • Emulgator. Verbinding uit glycerol en vetzuren, goede huidvriendelijke vetcomponenten, geeft consistentie.
  • BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER [SHEA]
    • Shea butter. Shea butter is een vast vet afkomstig uit de zaden van een Afrikaanse boom. Het heeft opmerkelijk verzorgende eigenschappen. Voorkomt een droge huid en ondersteunt het genezingsproces van ontstekingen.
  • LAURYL LAURATE
    • Een emulgator. Wordt geproduceerd uit plantaardige laurinezuur en lauryl alcohol. Verzorgt de huid. Voelt aangenaam aan op de huid, omdat het smelt bij huidtemperatuur.
  • BEHENYL ALCOHOL
    • Behenyl alcohol. Behenyl alcohol, alcohol verkregen uit de olie van de behen boom. Is in kleine hoeveelheden ook aanwezig in menselijk huidvet, emulsie heeft een aangename en verzorgende structuur en eigenschappen.
  • CERA ALBA [BEESWAX]
    • Bijenwas. Gezuiverde was uit de honingraten van werkbijen. Wordt hoofdzakelijk gebruikt vanwege de emulsie stabiliserende eigenschappen. Geeft structuur aan het product.
  • TRITICUM VULGARE GERM OIL [WHEAT]
    • Tarwekiemolie. Bevat een bijzonder hoog niveau van natuurlijke vitamine E. Een rijke olie die de huid verzorgt en de bloedsomloop stimuleert. Een anti-aging olie.
  • DISTARCH PHOSPHATE
    • Gemodificeerd maïszetmeel . Bindt vocht en zorgt voor een aangenaam licht en poederachtig gevoel op de huid van cosmetische producten.
  • CETYL PALMITATE
    • Was-ester. Een was-ester van cetylalcohol en palmitinezuur; hoofdbestanddeel van spermaceti, wordt uit plantaardige oliën geproduceerd. Geeft een goede consistentie aan producten.
  • PHENOXYETHANOL
    • Conserveringsmiddel. Komt in de natuur voor in groene thee en cichorei. Heeft conserverende eigenschappen.
  • STEARIC ACID
    • Stearine. Vetzuur. Komt van nature voor in alle plantaardige vetten en oliën. Zeer geschikt voor dagcrèmes omdat de stearinezuur een matterend effect heeft.
  • BENZYL ALCOHOL
    • Benzylalcohol. Een vermeldingsverplichte geurstof die in parfumcomposities voorkomt, en als conserveermiddel wordt gebruikt.
  • SORBITOL
    • Sorbitol. Een natuurlijk suikeralcohol, wat voorkomt in lijsterbessen en meidoorn en als een bevochtigingsmiddel wordt gebruikt.
  • SUCROSE STEARATE
    • Oppervlakteactieve substantie. Oppervlakteactieve substantie, geproduceerd uit suiker (riet- of bietsuiker) en kokosolie vetzuren. Vanwege haar natuurlijke oorsprong volledig biologisch afbreekbaar.
  • PALMITIC ACID
    • Een vetzuur. Een vetcomponent in diverse plantaardige vetten en oliën. Verzacht en verzorgt de huid en heeft emulgerende eigenschappen.
  • PANTHENOL
    • Provitamine B5. D-Panthenol (provitamine B5): derivaat van pantotheenzuur (vitamine B5), heeft een helende werking op de beschadigde huid, heeft vochtbindende eigenschappen en is ook goed voor zonnebrand.
  • BRASSICA CAMPESTRIS STEROLS [RAPESEED]
    • Raapzaad sterol. Een mengsel van sterolen met een structurele gelijkenis met cholesterol. Stabiliseert emulsies, verbetert de huidbarrière, geeft het haar glans.
  • ENTEROMORPHA COMPRESSA EXTRACT
    • Uittreksel uit groene alg. Dit algen extract helpt om de huid te beschermen en heeft een anti-aging effect.
  • AROMA [FRAGRANCE]
    • Verzamelbegrip voor geuren. Worden aan producten toegevoegd om een aangename geur te creëren. Gewoonlijk bestaat dit uit een mengsel van natuurlijke essentiële oliën en geurstoffen.
  • ARGININE
    • Natuurlijke aminozuren. Een aminozuur: Aminozuren zijn bouwstenen van eiwitten en komen voor in de natuurlijke vochtinbrengende factoren (NMF) van de menselijke huid. Ze onderhouden de lichtzure oppervlaktefilm van de huid (beschermende zuurmantel) en binden vocht.
  • ALLANTOIN
    • Allantoïne. Een werkzame stof, die afkomstig is van o.a. smeerwortel en paardenkastanje. Weefsel regenererend, verlicht kleine huidirritaties.
  • RETINYL PALMITATE
    • Vitamine A palmitaat. Vitamine met regenererend effect. Daarom bijzonder geschikt voor anti-aging producten of nachtcrèmes.
  • ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER
    • Aloë Barbadensis bladsap. Gewonnen uit het binnenste deel van de bladeren van de Aloë Barbadensis Miller (aloë vera). Heeft een hydraterende werking en verlicht huidirritaties. 100 kg sap levert 0,5 kg gesproeidroogd aloë poeder op. Het poeder hoeft niet te worden bewaard. Hydrateert en kalmeert de huid.
  • XANTHAN GUM
    • Xanthan. Xanthan is een polysaccharide dat wordt gevormd door micro-organismen van glucose. Dient al verdikkingsmiddel en wordt getolereerd zonder huidirritatie.
  • ETHYLHEXYLGLYCERIN
    • Ethylhexylglycerin . Een verzorgende stof van plantaardige oorsprong met antimicrobiële en ontgeurende kwaliteiten.
  • BETAINE
    • Betaïne. Betaïne is een stof die afgeleid is van de suikerbiet. Door de ionische structuur, dekt het de keratine (structurele eiwit) van haar en huid. Neutraliseert de elektrostatische lading van het haar en bindt vocht.
  • CHONDRUS CRISPUS POWDER [CARRAGEENAN]
    • Carrageenan. Gel vormend component uit rode algen. Heeft huid verzachtende en vochtvasthoudende eigenschappen.
  • CAESALPINIA SPINOSA GUM
    • Taragom. Polysaccharide uit de zaden van de tara boom. Gebruikt in cosmetica als natuurlijk geleermiddel met hydraterende eigenschappen en als reservoir voor actieve bestanddelen.
  • SODIUM HYALURONATE
    • Natriumzout van hyaluronzuur. Natriumhyaluronaat heeft een uitstekend vermogen om water te binden. Het hydrateert en verzacht. Voor Börlind-producten, worden alleen superieure, duurzame, veganistisch en GGO-vrije (GMO = genetisch gemodificeerde organismen) bij de biotechnologische productie gebruikt, waarin plantmateriaal en ethanol wordt gefermenteerd met behulp van melkzuurbacteriën.
  • BENZYL BENZOATE
    • Benzyl benzoate. Vermeldingsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van Peru Balsem en Tolu Balsem.
  • LINALOOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van koriander, kaneel en oranjebloesem.
  • COUMARIN
    • Geurstof. Een verklaringsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.
  • MICA
    • Mica. Mica is een natuurlijk mineraal dat al eeuwen wordt gebruikt voor cosmetische doeleinden. Geeft een subtiele glans aan cosmetica. Indien omgeven met titaandioxide, is het beter bekend als “parelmoerpigmenten”.
  • LIMONENE
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van citroen.
  • ASCORBYL PALMITATE
    • Ascorbylpalmitraat. Deze in vet oplosbare vorm van vitamine C is licht,- en temperatuur. Heeft een antioxiderende werking, beschermt tegen huidveroudering veroorzaakt door vrije radicalen en voorkomt dat emulsies ranzig worden.
  • LECITHIN
    • Lecithine. Vetachtige stof met emulgerende eigenschapen. Bevordert de opname, absorptie en penetratie. Heeft een verzachtende en ontvettende werking voor huid en haar. Lecithinen zijn opgenomen in de meeste plantaardige oliën en daardoor in vele preparaten te vinden. Uit speciale lecithinen worden de zogenaamde liposomen en nansomale emulsies geproduceerd die uitstekend geschikt zijn voor transport van in water of in olie oplosbare actieve ingrediënten.
  • TOCOPHEROL
    • Vitamine E. Vitamine E komt voor in verschillende plantaardige oliën, met name graan kiem oliën en avocado-olie. Is gunstig voor de droge huid, vooral in combinatie met vitamine A en beschermt tegen oxidatie van vetten. Vermindert de negatieve effecten van UV-straling op de huid (onderschept vrije radicalen).
  • GERANIOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van roos, palmarosea en citroengras.
  • CITRONELLOL
    • Geurstof. Een vermeldingsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.
  • POTASSIUM SORBATE
    • Kaliumsorbaat. Een natuur-identieke conserveermiddel. Komt van nature voor in de onrijpe vruchten van de lijsterbes.
  • SODIUM BENZOATE
    • Natriumzout van benzoëzuur / natriumbenzoaat. Een conserveringsmiddel voor levensmiddelen en cosmetica. Het wordt ook vaak gebruikt om plantenextracten te bewaren.
  • HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE
    • Voedingsmiddelen emulgator. Een voedingsmiddelegmulgator gemaakt van plantaardig vet en citroenzuur. Zeer geschikt voor het stabiliseren van W/O emulsies. Stabilieert de huideigen pH en werkt bovendien als een huid bevochtigingsmiddel.
  • CI 77491 [IRON OXIDES]
    • Rood ijzeroxide. Een mineraal kleurpigment


  • * Bepalend is de verklaring op de verpakking.
    De lijst van ingrediënten volgens INCI (Internationale Nomenclatuur van Cosmetische Ingrediënten) zorgt voor een uniforme Europese en taalonafhankelijke verklaring van de ingrediënten.

Meer producten uit onze systeemverzorgingsseries

  Loading...