Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

SUN CARE Zonnemelk SPF 30

Omschrijving

Zonnemelk SPF 30 biedt een hoge bescherming tegen de zon en natuurlijke verzorging in een. Ideaal voor de zongevoelige en kwetsbare kinderhuid.

Toepassing

Aanbrengen voor het zonnebaden. Vermijd intensieve middagzon. Meerdere keren aanbrengen om zonbescherming in stand te houden, vooral na een verblijf in het water. Breng de zonnecrème royaal aan. Gematigd aanbrengen verlaagt de beschermde werking . Vermijd direct zonlicht bij baby's en jonge kinderen. Gebruik voor baby's en peuters beschermende kleding en zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF hoger dan 25). Zelfs zonnebrandmiddelen met een hoge SPF bieden geen volledige bescherming tegen UV-stralen. Vermijd contact met de ogen en textiel, blijvende vlekken zijn mogelijk.

Ingrediënten*

  • AQUA [WATER]
    • Diep bronwater. Water uit de rode zandsteen lagen van het noordelijke Zwarte Woud in Duitsland. Wordt verkregen uit eigen bron op een diepte van 165 meter, is chloorvrij en natuurzuiver. Het oppervlakte van de huid wordt hydrateert en fungeert tevens als oplosmiddel voor in water oplosbare bestanddelen en plantenextracten.
  • DICAPRYLYL CARBONATE
    • Vetzuurkester. Uit natuurlijke caprylalcohol (vette alcohol) geproduceerde carbonzuuresters. Een vloeibare lipide met uitstekende verspreidingseigenschappen op de huid.
  • BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE
    • UV-filter. Goedgekeurd UV-filter, biedt bescherming tegen UV-A en UV-B straling, maakt de productie van waterbestendige zonneproducten mogelijk.
  • ETHYLHEXYL TRIAZONE
    • UV-filter. EU goedgekeurde UVB filtersubstantie met een uitzonderlijk hoge activiteit, maakt watervaste bescherming tegen de zon mogelijk.
  • BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE
    • UV-filter. In olie oplosbare UV-A-filterstof. De enige wereldwijd erkende UV-A-filter.
  • CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
    • Neutrale plantaardige olie. Een olie vekregen uit de gezuiverde vetzuren van kokosolie. Heeft een goede houdbaarheid en een uitstekende huidverdraagzaamheid. Kan gemakkelijk worden verspreid op de huid zonder een vettige glans achter te laten.
  • ETHYLHEXYL STEARATE
    • Ethylhexyl stearate. Olieachtige stof uit ehtylhexylalcohol (komt voor in etherische oliën) en stearinezuur (uit plantaardige olie). Lage viscositeit en trekt goed in de huid, verbetert de smeerbaarheid van verzorgingproducten.
  • ETHYLHEXYL SALICYLATE
    • UV-filter. Gercertificeerde UV filter, beschermt tegen UVB-straling. Vooral in combinatie met andere UV-filters.
  • GLYCERIN
    • Glycerine. Glycerine is een onderdeel van vetten en oliën. Extreem vochtbindend. Wordt gebruikt als een bevochtigingsmiddel. Wordt voor Börlind uitsluitend uit plantaardige olie verkregen.
  • SORBITOL
    • Sorbitol. Een natuurlijk suikeralcohol, wat voorkomt in lijsterbessen en meidoorn en als een bevochtigingsmiddel wordt gebruikt.
  • POLYGLYCERYL-3 POLYRICINOLEATE
    • Emulgator. Plantaardige emulgator (ricinuboom) voor W/O emulsies.
  • SORBITAN OLEATE
    • Sorbitan. Emulgator uit sorbitol en stearinezuur voor de productie van de zeer compatibele W/O emulsies
  • TRIBEHENIN
    • Gehydrogeneerde plantaardige vetten. Verkregen uit koolzaadolie. Een verdikkingsmiddel. Een veganistisch alternatief voor bijenwas.
  • PANTHENOL
    • Provitamine B5. D-Panthenol (provitamine B5): derivaat van pantotheenzuur (vitamine B5), heeft een helende werking op de beschadigde huid, heeft vochtbindende eigenschappen en is ook goed voor zonnebrand.
  • BENZYL ALCOHOL
    • Benzylalcohol. Een vermeldingsverplichte geurstof die in parfumcomposities voorkomt, en als conserveermiddel wordt gebruikt.
  • CERA ALBA [BEESWAX]
    • Bijenwas. Gezuiverde was uit de honingraten van werkbijen. Wordt hoofdzakelijk gebruikt vanwege de emulsie stabiliserende eigenschappen. Geeft structuur aan het product.
  • PHENOXYETHANOL
    • Conserveringsmiddel. Komt in de natuur voor in groene thee en cichorei. Heeft conserverende eigenschappen.
  • HYDROGENATED CASTOR OIL
    • Ricinuswas / gehydrogeneerde ricinusolie. Verdikkingsmiddel. Een veganistisch alternatief voor bijenwas.
  • MAGNESIUM SULFATE
    • Epsomzout. Epsomzout, beter bekend als magnesiumsulfaat, is een bestanddeel van mineraalwater. Wordt in de cosmetica gebruikt om emulsies te stabiliseren.
  • GLYCERYL CAPRYLATE
    • Verbinding van glycerol en capronzuur. Oppervlakte actieve, hydraterende en vochtbindende substantie met bacteriostatische werking. Emulgator met vochtbindend effect.
  • HIPPOPHAE RHAMNOIDES FRUIT EXTRACT [SEABUCKTHORN]
    • Olieachtig duindoornextract uit de biologische teelt. Bevat belangrijke onverzadigde vetzuren, vitamine E en carotenoïden. Heeft een huidbeschermende en -verzorgende werking.
  • AROMA [FRAGRANCE]
    • Verzamelbegrip voor geuren. Worden aan producten toegevoegd om een aangename geur te creëren. Gewoonlijk bestaat dit uit een mengsel van natuurlijke essentiële oliën en geurstoffen.
  • TOCOPHERYL ACETATE
    • Vitamine E acetaat. Vitamine E acetaat is een meer stabiele vorm van vitamine E, met hetzelfde effect (zie tocoferol). Natuurlijk antioxidant.
  • ALLANTOIN
    • Allantoïne. Een werkzame stof, die afkomstig is van o.a. smeerwortel en paardenkastanje. Weefsel regenererend, verlicht kleine huidirritaties.
  • LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT
    • Uittreksel uit de kombu alg (“gouden zeewier”). De kombu alg is inheems in het getijdengebied van de Noord-Atlantische Oceaan en heeft beschermingsmechanismen ontwikkeld tegen de zon waaraan het soms wordt blootgesteld bij eb. De beschermende stoffen die het bevat beschermen de huid ook tegen de negatieve effecten bij overmatige blootstelling aan UV-straling en hebben ontstekingsremmende eigenschappen.
  • LECITHIN
    • Lecithine. Vetachtige stof met emulgerende eigenschapen. Bevordert de opname, absorptie en penetratie. Heeft een verzachtende en ontvettende werking voor huid en haar. Lecithinen zijn opgenomen in de meeste plantaardige oliën en daardoor in vele preparaten te vinden. Uit speciale lecithinen worden de zogenaamde liposomen en nansomale emulsies geproduceerd die uitstekend geschikt zijn voor transport van in water of in olie oplosbare actieve ingrediënten.
  • ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT [ROSEMARY]
    • Rozemarijn extract uit de biologische landbouw . Heeft antioxiderende en stimulerende eigenschappen. Beschermt de huid. De antioxiderende werking helpt ook om te voorkomen dat waardevolle plantaardige oliën ranzig worden.
  • ACHILLEA MILLEFOLIUM EXTRACT
    • Duizendblad extract uit biologische teelt. Stimuleert de bloedsomloop en heeft verstevigende, ontstekingsremmende en anti-bacteriële eigenschappen.
  • VIOLA TRICOLOR EXTRACT
    • Viooltjesextract. De bioflavonoïden en slijm in het extract hebben een ontstekingsremmende werking en vemindert irritatie. Wordt gebruikt in Börlind's SUN en AFTER SUN producten.
  • GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN]
    • Sojaolie. Vette plantaardige olie van sojabonen, rijk aan onverzadigde vetzuren zoals lecithine en fytosterolen; goede basisolie voor vele cosmetische producten.
  • ETHYLHEXYLGLYCERIN
    • Ethylhexylglycerin . Een verzorgende stof van plantaardige oorsprong met antimicrobiële en ontgeurende kwaliteiten.
  • HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL [SUNFLOWER]
    • Zonnebloemolie uit biologische teelt. Een oliedrager met een goede huid-compatibiliteit. Verzacht en verzorgt de huid en het haar.
  • LINALOOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van koriander, kaneel en oranjebloesem.
  • LIMONENE
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van citroen.
  • ALCOHOL
    • Zuiver, niet-gedenatureerde ethylalcohol, drinkbare alcohol. Verkregen door gisting van planten met zetmeel of suiker. Alcohol wordt ingezet als oplosmiddel voor extracten en verschillende actieve bestanddelen. Heeft ook een verfrissende, samentrekkende, tonende en conserverende werking en stimuleert de bloedsomloop.
  • ASCORBYL PALMITATE
    • Ascorbylpalmitraat. Deze in vet oplosbare vorm van vitamine C is licht,- en temperatuur. Heeft een antioxiderende werking, beschermt tegen huidveroudering veroorzaakt door vrije radicalen en voorkomt dat emulsies ranzig worden.
  • BENZYL SALICYLATE
    • Benzyl salicylate. Vermeldingsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van kruidnagel.
  • TOCOPHEROL
    • Vitamine E. Vitamine E komt voor in verschillende plantaardige oliën, met name graan kiem oliën en avocado-olie. Is gunstig voor de droge huid, vooral in combinatie met vitamine A en beschermt tegen oxidatie van vetten. Vermindert de negatieve effecten van UV-straling op de huid (onderschept vrije radicalen).
  • HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE
    • Voedingsmiddelen emulgator. Een voedingsmiddelegmulgator gemaakt van plantaardig vet en citroenzuur. Zeer geschikt voor het stabiliseren van W/O emulsies. Stabilieert de huideigen pH en werkt bovendien als een huid bevochtigingsmiddel.
  • CITRONELLOL
    • Geurstof. Een vermeldingsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.
  • CITRAL
    • Geurstof. Een vermeldingsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.
  • GLYCERYL STEARATE
    • Emulgator. Verbinding uit glycerol en vetzuren, goede huidvriendelijke vetcomponenten, geeft consistentie.
  • GLYCERYL OLEATE
    • Emulgator. Glyceryl verbinding van glycerol en oliezuur. Component van huidvet. Houdt de huid zacht en soepel.
  • CITRIC ACID
    • Citroenzuur. Citroenzuur wordt gebruikt om de pH-waarde aan te passen en antioxiderende eigenschappen te verbeteren. Behoort tot de AHA's (alpha hydroxy zuur) of fruitzuren. Afhankelijk van de gewenste pH-waarde wordt ook het kalium- of natriumzout van citroenzuur gebruikt.


  • * Bepalend is de verklaring op de verpakking.
    De lijst van ingrediënten volgens INCI (Internationale Nomenclatuur van Cosmetische Ingrediënten) zorgt voor een uniforme Europese en taalonafhankelijke verklaring van de ingrediënten.
  Loading...