Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

ROSENTAU System Stimulant Nachtcrème

Omschrijving

Voorziet de huid intensief van vocht en stimuleert het hydraterend vermogen. Rimpeltjes worden aantoonbaar gereduceerd.

Toepassing

Aanbrengen op de gereinigde huid van gezicht, hals en decolleté.

Ingrediënten*

  • AQUA [WATER]
    • Diep bronwater. Water uit de rode zandsteen lagen van het noordelijke Zwarte Woud in Duitsland. Wordt verkregen uit eigen bron op een diepte van 165 meter, is chloorvrij en natuurzuiver. Het oppervlakte van de huid wordt hydrateert en fungeert tevens als oplosmiddel voor in water oplosbare bestanddelen en plantenextracten.
  • ETHYLHEXYL STEARATE
    • Ethylhexyl stearate. Olieachtige stof uit ehtylhexylalcohol (komt voor in etherische oliën) en stearinezuur (uit plantaardige olie). Lage viscositeit en trekt goed in de huid, verbetert de smeerbaarheid van verzorgingproducten.
  • SQUALANE
    • Uit olijfolie gewonnen, licht gewijzigde koolwaterstof. Uit olijfolie verkregen, licht gemodificeerde koolwaterstof, gerelateerd aan het huideigen squaleen. Goede gladmakende olie component voor waardevolle emulsies.
  • ZEA MAYS OIL [CORN]
    • Maïsolie. Maïsolie heeft een hoog gehalte aan essentiéle vetzuren en vitamines. Het verzacht de huid en maakt deze glad.
  • POLYGLYCERYL-3 OLEATE
    • Emulgator. Combinatie van plantaardige glycerine en oliezuur. Vochtbindend en oppervlakte-actieve verbinding van plantaardige glycerine en oliezuur (bv. Van olijfolie). Uitsluitend gemaakt uit plantaardige grondstoffen.
  • GLYCERIN
    • Glycerine. Glycerine is een onderdeel van vetten en oliën. Extreem vochtbindend. Wordt gebruikt als een bevochtigingsmiddel. Wordt voor Börlind uitsluitend uit plantaardige olie verkregen.
  • PERSEA GRATISSIMA OIL [AVOCADO]
    • Avocado-olie uit de biologische landbouw. De groenachtige olie uit de avocado is rijk aan vitaminen en beschermt en verzorgt de huid.
  • BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER [SHEA]
    • Shea butter. Shea butter is een vast vet afkomstig uit de zaden van een Afrikaanse boom. Het heeft opmerkelijk verzorgende eigenschappen. Voorkomt een droge huid en ondersteunt het genezingsproces van ontstekingen.
  • TRIBEHENIN
    • Gehydrogeneerde plantaardige vetten. Verkregen uit koolzaadolie. Een verdikkingsmiddel. Een veganistisch alternatief voor bijenwas.
  • POLYGLYCERYL-3 POLYRICINOLEATE
    • Emulgator. Plantaardige emulgator (ricinuboom) voor W/O emulsies.
  • UREA
    • Ureum. Ureum heeft uitstekende vochtbindende eigenschappen. Het is dan ook onderdeel van de natuurlijke vochthuishouding van onze huid. Het is natuuridentiek geproduceerd en wordt als een bevochtigings- en beschermingsmiddel in huid-producten toegepast (zie ook Natrium PCA).
  • TRITICUM VULGARE GERM OIL [WHEAT]
    • Tarwekiemolie. Bevat een bijzonder hoog niveau van natuurlijke vitamine E. Een rijke olie die de huid verzorgt en de bloedsomloop stimuleert. Een anti-aging olie.
  • GLYCINE
    • Aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwit. Komen voor in de natuurlijke vochtinbrengende factor (NMF) van de menselijke huid. Zorgen voor het onderhouden van de lichtzure oppervlaktelaag en het binden van vocht.
  • PHENOXYETHANOL
    • Conserveringsmiddel. Komt in de natuur voor in groene thee en cichorei. Heeft conserverende eigenschappen.
  • SORBITOL
    • Sorbitol. Een natuurlijk suikeralcohol, wat voorkomt in lijsterbessen en meidoorn en als een bevochtigingsmiddel wordt gebruikt.
  • CERA ALBA [BEESWAX]
    • Bijenwas. Gezuiverde was uit de honingraten van werkbijen. Wordt hoofdzakelijk gebruikt vanwege de emulsie stabiliserende eigenschappen. Geeft structuur aan het product.
  • BENZYL ALCOHOL
    • Benzylalcohol. Een vermeldingsverplichte geurstof die in parfumcomposities voorkomt, en als conserveermiddel wordt gebruikt.
  • MAGNESIUM SULFATE
    • Epsomzout. Epsomzout, beter bekend als magnesiumsulfaat, is een bestanddeel van mineraalwater. Wordt in de cosmetica gebruikt om emulsies te stabiliseren.
  • PANTHENOL
    • Provitamine B5. D-Panthenol (provitamine B5): derivaat van pantotheenzuur (vitamine B5), heeft een helende werking op de beschadigde huid, heeft vochtbindende eigenschappen en is ook goed voor zonnebrand.
  • TOCOPHERYL ACETATE
    • Vitamine E acetaat. Vitamine E acetaat is een meer stabiele vorm van vitamine E, met hetzelfde effect (zie tocoferol). Natuurlijk antioxidant.
  • ZINC OXIDE
    • Zinkoxide. Zinkoxide is een natuurlijk mineraal. Mild samentrekkend. Maakt de huid beter bestand tegen irriterende stoffen. Tegelijkertijd een afdekkend wit pigment. Met lichtbeschermingsmechanisme.
  • ALCOHOL
    • Zuiver, niet-gedenatureerde ethylalcohol, drinkbare alcohol. Verkregen door gisting van planten met zetmeel of suiker. Alcohol wordt ingezet als oplosmiddel voor extracten en verschillende actieve bestanddelen. Heeft ook een verfrissende, samentrekkende, tonende en conserverende werking en stimuleert de bloedsomloop.
  • BRASSICA CAMPESTRIS STEROLS [RAPESEED]
    • Raapzaad sterol. Een mengsel van sterolen met een structurele gelijkenis met cholesterol. Stabiliseert emulsies, verbetert de huidbarrière, geeft het haar glans.
  • ALLANTOIN
    • Allantoïne. Een werkzame stof, die afkomstig is van o.a. smeerwortel en paardenkastanje. Weefsel regenererend, verlicht kleine huidirritaties.
  • AROMA [FRAGRANCE]
    • Verzamelbegrip voor geuren. Worden aan producten toegevoegd om een aangename geur te creëren. Gewoonlijk bestaat dit uit een mengsel van natuurlijke essentiële oliën en geurstoffen.
  • GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN]
    • Sojaolie. Vette plantaardige olie van sojabonen, rijk aan onverzadigde vetzuren zoals lecithine en fytosterolen; goede basisolie voor vele cosmetische producten.
  • ROSA CENTIFOLIA FLOWER CERA
    • Roos bloem wax. Een verdikkingsmiddel en geur voor emulsies.
  • ASCORBYL DIPALMITATE
    • Vet-oplosbare vorm van vitamine C. Deze in vet oplosbare variant van vitamine C is licht en temperatuur stabiel en wordt in de huid in vrije vitamine C vrij omgezet. Heeft een anti-oxiderende werking, tegen huidveroudering veroorzaakt door vrije radicalen en beschermt emulsies tegen ranzig worden.
  • CITRONELLOL
    • Geurstof. Een vermeldingsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.
  • PHYTANTRIOL
    • Phytantriol. Geproduceerd door oxidatie van fytol (een bestanddeel van chlorofyl), heeft een vochtinbrengende werking.
  • PERSEA GRATISSIMA FRUIT EXTRACT [AVOCADO]
    • Avocado fruit uittreksel uit de biologische landbouw. Hydrateert, beschermt en verzorgt de huid.
  • GERANIOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van roos, palmarosea en citroengras.
  • MICA
    • Mica. Mica is een natuurlijk mineraal dat al eeuwen wordt gebruikt voor cosmetische doeleinden. Geeft een subtiele glans aan cosmetica. Indien omgeven met titaandioxide, is het beter bekend als “parelmoerpigmenten”.
  • HUMULUS LUPULUS EXTRACT [HOPS]
    • Hop extract uit biologische teelt. Heeft een hydraterend, versterkend en huidkalmerend effect.
  • CUCUMIS SATIVUS FRUIT EXTRACT [CUCUMBER]
    • Komkommer extract. In cosmetica wordt komkommer extract traditioneel beschouwd als hydraterend en verfrissend. Het revitaliseert de huid.
  • EQUISETUM ARVENSE EXTRACT
    • Akkerpaardestaart uittreksel uit biologische teelt. Extract van heermoes, rijk aan kiezelzuur, wordt traditioneel beschouwd als stimulerend, versterkend, verstevigend en samentrekkend.
  • SALVIA OFFICINALIS LEAF EXTRACT [SAGE]
    • Extract van salieblaadjes uit de biologische landbouw. Heeft een ontstekingsremmende, antimicrobiële, samentrekkende en anti-transpirant werking. Wordt gebruikt in anti-acne producten en deodorants.
  • ACHILLEA MILLEFOLIUM EXTRACT
    • Duizendblad extract uit biologische teelt. Stimuleert de bloedsomloop en heeft verstevigende, ontstekingsremmende en anti-bacteriële eigenschappen.
  • GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT
    • Ginkko bladextract. De secundaire plantaardige ingrediënten zijn effectieve radicaalvangers en beschermen tegen milieu-gerelateerde vroegtijdige huidveroudering. Heeft een versterkend en anti-aging effect.
  • LINALOOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van koriander, kaneel en oranjebloesem.
  • ASCORBYL PALMITATE
    • Ascorbylpalmitraat. Deze in vet oplosbare vorm van vitamine C is licht,- en temperatuur. Heeft een antioxiderende werking, beschermt tegen huidveroudering veroorzaakt door vrije radicalen en voorkomt dat emulsies ranzig worden.
  • LECITHIN
    • Lecithine. Vetachtige stof met emulgerende eigenschapen. Bevordert de opname, absorptie en penetratie. Heeft een verzachtende en ontvettende werking voor huid en haar. Lecithinen zijn opgenomen in de meeste plantaardige oliën en daardoor in vele preparaten te vinden. Uit speciale lecithinen worden de zogenaamde liposomen en nansomale emulsies geproduceerd die uitstekend geschikt zijn voor transport van in water of in olie oplosbare actieve ingrediënten.
  • LIMONENE
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van citroen.
  • TOCOPHEROL
    • Vitamine E. Vitamine E komt voor in verschillende plantaardige oliën, met name graan kiem oliën en avocado-olie. Is gunstig voor de droge huid, vooral in combinatie met vitamine A en beschermt tegen oxidatie van vetten. Vermindert de negatieve effecten van UV-straling op de huid (onderschept vrije radicalen).
  • EUGENOL
    • Geurstof. Een verklaringsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.
  • HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE
    • Voedingsmiddelen emulgator. Een voedingsmiddelegmulgator gemaakt van plantaardig vet en citroenzuur. Zeer geschikt voor het stabiliseren van W/O emulsies. Stabilieert de huideigen pH en werkt bovendien als een huid bevochtigingsmiddel.
  • CITRIC ACID
    • Citroenzuur. Citroenzuur wordt gebruikt om de pH-waarde aan te passen en antioxiderende eigenschappen te verbeteren. Behoort tot de AHA's (alpha hydroxy zuur) of fruitzuren. Afhankelijk van de gewenste pH-waarde wordt ook het kalium- of natriumzout van citroenzuur gebruikt.
  • POTASSIUM SORBATE
    • Kaliumsorbaat. Een natuur-identieke conserveermiddel. Komt van nature voor in de onrijpe vruchten van de lijsterbes.
  • SODIUM BENZOATE
    • Natriumzout van benzoëzuur / natriumbenzoaat. Een conserveringsmiddel voor levensmiddelen en cosmetica. Het wordt ook vaak gebruikt om plantenextracten te bewaren.
  • CI 77491 [IRON OXIDES]
    • Rood ijzeroxide. Een mineraal kleurpigment


  • * Bepalend is de verklaring op de verpakking.
    De lijst van ingrediënten volgens INCI (Internationale Nomenclatuur van Cosmetische Ingrediënten) zorgt voor een uniforme Europese en taalonafhankelijke verklaring van de ingrediënten.

Meer producten uit onze systeemverzorgingsseries

  Loading...