Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

ROSENTAU System Stimulant Dagcrème

Omschrijving

Verwent de huid met vocht en stimuleert het hydraterend vermogen. Beschermt intensief en is ideaal als make-up basis.

Toepassing

Aanbrengen op de gereinigde huid van gezicht, hals en decolleté.

Ingrediënten*

  • AQUA [WATER]
    • Diep bronwater. Water uit de rode zandsteen lagen van het noordelijke Zwarte Woud in Duitsland. Wordt verkregen uit eigen bron op een diepte van 165 meter, is chloorvrij en natuurzuiver. Het oppervlakte van de huid wordt hydrateert en fungeert tevens als oplosmiddel voor in water oplosbare bestanddelen en plantenextracten.
  • SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL [JOJOBA]
    • Jojoba olie. Jojoba olie is een vloeibare was, gewonnen uit de noten van de uit Noord-Amerikaanse woestijn afkomstige jojobastruik. Het lijkt op de was in de menselijke huid. Trekt heel goed in in de huid, is verzachtend, zonder zichbaar vet achter te laten. Jojobawas is gehydrogeneerde jojobaolie.
  • ZEA MAYS OIL [CORN]
    • Maïsolie. Maïsolie heeft een hoog gehalte aan essentiéle vetzuren en vitamines. Het verzacht de huid en maakt deze glad.
  • GLYCERYL STEARATE
    • Emulgator. Verbinding uit glycerol en vetzuren, goede huidvriendelijke vetcomponenten, geeft consistentie.
  • CETYL PALMITATE
    • Was-ester. Een was-ester van cetylalcohol en palmitinezuur; hoofdbestanddeel van spermaceti, wordt uit plantaardige oliën geproduceerd. Geeft een goede consistentie aan producten.
  • PERSEA GRATISSIMA OIL [AVOCADO]
    • Avocado-olie uit de biologische landbouw. De groenachtige olie uit de avocado is rijk aan vitaminen en beschermt en verzorgt de huid.
  • BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER [SHEA]
    • Shea butter. Shea butter is een vast vet afkomstig uit de zaden van een Afrikaanse boom. Het heeft opmerkelijk verzorgende eigenschappen. Voorkomt een droge huid en ondersteunt het genezingsproces van ontstekingen.
  • GLYCERIN
    • Glycerine. Glycerine is een onderdeel van vetten en oliën. Extreem vochtbindend. Wordt gebruikt als een bevochtigingsmiddel. Wordt voor Börlind uitsluitend uit plantaardige olie verkregen.
  • SUCROSE COCOATE
    • Oppervlakteactieve substantie. Oppervlakteactieve substantie, geproduceerd uit suiker (riet- of bietsuiker) en kokosolie vetzuren. Vanwege haar natuurlijke oorsprong volledig biologisch afbreekbaar.
  • CERA ALBA [BEESWAX]
    • Bijenwas. Gezuiverde was uit de honingraten van werkbijen. Wordt hoofdzakelijk gebruikt vanwege de emulsie stabiliserende eigenschappen. Geeft structuur aan het product.
  • BEHENYL ALCOHOL
    • Behenyl alcohol. Behenyl alcohol, alcohol verkregen uit de olie van de behen boom. Is in kleine hoeveelheden ook aanwezig in menselijk huidvet, emulsie heeft een aangename en verzorgende structuur en eigenschappen.
  • STEARIC ACID
    • Stearine. Vetzuur. Komt van nature voor in alle plantaardige vetten en oliën. Zeer geschikt voor dagcrèmes omdat de stearinezuur een matterend effect heeft.
  • SORBITOL
    • Sorbitol. Een natuurlijk suikeralcohol, wat voorkomt in lijsterbessen en meidoorn en als een bevochtigingsmiddel wordt gebruikt.
  • PALMITIC ACID
    • Een vetzuur. Een vetcomponent in diverse plantaardige vetten en oliën. Verzacht en verzorgt de huid en heeft emulgerende eigenschappen.
  • BENZYL ALCOHOL
    • Benzylalcohol. Een vermeldingsverplichte geurstof die in parfumcomposities voorkomt, en als conserveermiddel wordt gebruikt.
  • UREA
    • Ureum. Ureum heeft uitstekende vochtbindende eigenschappen. Het is dan ook onderdeel van de natuurlijke vochthuishouding van onze huid. Het is natuuridentiek geproduceerd en wordt als een bevochtigings- en beschermingsmiddel in huid-producten toegepast (zie ook Natrium PCA).
  • TRITICUM VULGARE GERM OIL [WHEAT]
    • Tarwekiemolie. Bevat een bijzonder hoog niveau van natuurlijke vitamine E. Een rijke olie die de huid verzorgt en de bloedsomloop stimuleert. Een anti-aging olie.
  • GLYCINE
    • Aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwit. Komen voor in de natuurlijke vochtinbrengende factor (NMF) van de menselijke huid. Zorgen voor het onderhouden van de lichtzure oppervlaktelaag en het binden van vocht.
  • PHENOXYETHANOL
    • Conserveringsmiddel. Komt in de natuur voor in groene thee en cichorei. Heeft conserverende eigenschappen.
  • TOCOPHERYL ACETATE
    • Vitamine E acetaat. Vitamine E acetaat is een meer stabiele vorm van vitamine E, met hetzelfde effect (zie tocoferol). Natuurlijk antioxidant.
  • ALCOHOL
    • Zuiver, niet-gedenatureerde ethylalcohol, drinkbare alcohol. Verkregen door gisting van planten met zetmeel of suiker. Alcohol wordt ingezet als oplosmiddel voor extracten en verschillende actieve bestanddelen. Heeft ook een verfrissende, samentrekkende, tonende en conserverende werking en stimuleert de bloedsomloop.
  • BRASSICA CAMPESTRIS STEROLS [RAPESEED]
    • Raapzaad sterol. Een mengsel van sterolen met een structurele gelijkenis met cholesterol. Stabiliseert emulsies, verbetert de huidbarrière, geeft het haar glans.
  • ALLANTOIN
    • Allantoïne. Een werkzame stof, die afkomstig is van o.a. smeerwortel en paardenkastanje. Weefsel regenererend, verlicht kleine huidirritaties.
  • AROMA [FRAGRANCE]
    • Verzamelbegrip voor geuren. Worden aan producten toegevoegd om een aangename geur te creëren. Gewoonlijk bestaat dit uit een mengsel van natuurlijke essentiële oliën en geurstoffen.
  • GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN]
    • Sojaolie. Vette plantaardige olie van sojabonen, rijk aan onverzadigde vetzuren zoals lecithine en fytosterolen; goede basisolie voor vele cosmetische producten.
  • ASCORBYL DIPALMITATE
    • Vet-oplosbare vorm van vitamine C. Deze in vet oplosbare variant van vitamine C is licht en temperatuur stabiel en wordt in de huid in vrije vitamine C vrij omgezet. Heeft een anti-oxiderende werking, tegen huidveroudering veroorzaakt door vrije radicalen en beschermt emulsies tegen ranzig worden.
  • ARGININE
    • Natuurlijke aminozuren. Een aminozuur: Aminozuren zijn bouwstenen van eiwitten en komen voor in de natuurlijke vochtinbrengende factoren (NMF) van de menselijke huid. Ze onderhouden de lichtzure oppervlaktefilm van de huid (beschermende zuurmantel) en binden vocht.
  • PANTHENOL
    • Provitamine B5. D-Panthenol (provitamine B5): derivaat van pantotheenzuur (vitamine B5), heeft een helende werking op de beschadigde huid, heeft vochtbindende eigenschappen en is ook goed voor zonnebrand.
  • CITRONELLOL
    • Geurstof. Een vermeldingsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.
  • CHONDRUS CRISPUS POWDER [CARRAGEENAN]
    • Carrageenan. Gel vormend component uit rode algen. Heeft huid verzachtende en vochtvasthoudende eigenschappen.
  • PERSEA GRATISSIMA FRUIT EXTRACT [AVOCADO]
    • Avocado fruit uittreksel uit de biologische landbouw. Hydrateert, beschermt en verzorgt de huid.
  • PHYTANTRIOL
    • Phytantriol. Geproduceerd door oxidatie van fytol (een bestanddeel van chlorofyl), heeft een vochtinbrengende werking.
  • XANTHAN GUM
    • Xanthan. Xanthan is een polysaccharide dat wordt gevormd door micro-organismen van glucose. Dient al verdikkingsmiddel en wordt getolereerd zonder huidirritatie.
  • GERANIOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van roos, palmarosea en citroengras.
  • GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT
    • Ginkko bladextract. De secundaire plantaardige ingrediënten zijn effectieve radicaalvangers en beschermen tegen milieu-gerelateerde vroegtijdige huidveroudering. Heeft een versterkend en anti-aging effect.
  • HUMULUS LUPULUS EXTRACT [HOPS]
    • Hop extract uit biologische teelt. Heeft een hydraterend, versterkend en huidkalmerend effect.
  • MICA
    • Mica. Mica is een natuurlijk mineraal dat al eeuwen wordt gebruikt voor cosmetische doeleinden. Geeft een subtiele glans aan cosmetica. Indien omgeven met titaandioxide, is het beter bekend als “parelmoerpigmenten”.
  • CUCUMIS SATIVUS FRUIT EXTRACT [CUCUMBER]
    • Komkommer extract. In cosmetica wordt komkommer extract traditioneel beschouwd als hydraterend en verfrissend. Het revitaliseert de huid.
  • EQUISETUM ARVENSE EXTRACT
    • Akkerpaardestaart uittreksel uit biologische teelt. Extract van heermoes, rijk aan kiezelzuur, wordt traditioneel beschouwd als stimulerend, versterkend, verstevigend en samentrekkend.
  • SALVIA OFFICINALIS LEAF EXTRACT [SAGE]
    • Extract van salieblaadjes uit de biologische landbouw. Heeft een ontstekingsremmende, antimicrobiële, samentrekkende en anti-transpirant werking. Wordt gebruikt in anti-acne producten en deodorants.
  • ACHILLEA MILLEFOLIUM EXTRACT
    • Duizendblad extract uit biologische teelt. Stimuleert de bloedsomloop en heeft verstevigende, ontstekingsremmende en anti-bacteriële eigenschappen.
  • LINALOOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van koriander, kaneel en oranjebloesem.
  • ASCORBYL PALMITATE
    • Ascorbylpalmitraat. Deze in vet oplosbare vorm van vitamine C is licht,- en temperatuur. Heeft een antioxiderende werking, beschermt tegen huidveroudering veroorzaakt door vrije radicalen en voorkomt dat emulsies ranzig worden.
  • LECITHIN
    • Lecithine. Vetachtige stof met emulgerende eigenschapen. Bevordert de opname, absorptie en penetratie. Heeft een verzachtende en ontvettende werking voor huid en haar. Lecithinen zijn opgenomen in de meeste plantaardige oliën en daardoor in vele preparaten te vinden. Uit speciale lecithinen worden de zogenaamde liposomen en nansomale emulsies geproduceerd die uitstekend geschikt zijn voor transport van in water of in olie oplosbare actieve ingrediënten.
  • LIMONENE
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van citroen.
  • TOCOPHEROL
    • Vitamine E. Vitamine E komt voor in verschillende plantaardige oliën, met name graan kiem oliën en avocado-olie. Is gunstig voor de droge huid, vooral in combinatie met vitamine A en beschermt tegen oxidatie van vetten. Vermindert de negatieve effecten van UV-straling op de huid (onderschept vrije radicalen).
  • HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE
    • Voedingsmiddelen emulgator. Een voedingsmiddelegmulgator gemaakt van plantaardig vet en citroenzuur. Zeer geschikt voor het stabiliseren van W/O emulsies. Stabilieert de huideigen pH en werkt bovendien als een huid bevochtigingsmiddel.
  • CITRIC ACID
    • Citroenzuur. Citroenzuur wordt gebruikt om de pH-waarde aan te passen en antioxiderende eigenschappen te verbeteren. Behoort tot de AHA's (alpha hydroxy zuur) of fruitzuren. Afhankelijk van de gewenste pH-waarde wordt ook het kalium- of natriumzout van citroenzuur gebruikt.
  • POTASSIUM SORBATE
    • Kaliumsorbaat. Een natuur-identieke conserveermiddel. Komt van nature voor in de onrijpe vruchten van de lijsterbes.
  • SODIUM BENZOATE
    • Natriumzout van benzoëzuur / natriumbenzoaat. Een conserveringsmiddel voor levensmiddelen en cosmetica. Het wordt ook vaak gebruikt om plantenextracten te bewaren.
  • CI 77491 [IRON OXIDES]
    • Rood ijzeroxide. Een mineraal kleurpigment


  • * Bepalend is de verklaring op de verpakking.
    De lijst van ingrediënten volgens INCI (Internationale Nomenclatuur van Cosmetische Ingrediënten) zorgt voor een uniforme Europese en taalonafhankelijke verklaring van de ingrediënten.

Meer producten uit onze systeemverzorgingsseries

  Loading...