Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Los poeder met hyaluronzuur

Omschrijving

Dit losse poeder bevat kleine silicabolletjes, die met hydraterend hyaluronzuur zijn gevuld en deze geleidelijk aan de huid afgeven. Voor een fluweelzachte, verzorgde huid.

Ingrediënten*

  • TALC
    • Talk. Natuurlijk mineraal talk met licht vettende eigenschappen. Dient als een goed hechtende poedergrondstof.
  • MICA
    • Mica. Mica is een natuurlijk mineraal dat al eeuwen wordt gebruikt voor cosmetische doeleinden. Geeft een subtiele glans aan cosmetica. Indien omgeven met titaandioxide, is het beter bekend als “parelmoerpigmenten”.
  • SILICA
    • Siliciumdioxide / silica zand / kiezelzuur. Wordt gebruikt als hulpstof in een grote verscheidenheid van cosmetische produkten als drager voor kleurpigmenten in decoratieve cosmetica, als een antiklontermiddel in poeders en als verdikkingsmiddel in olieachtige producten en maskers.
  • MAGNESIUM STEARATE
    • Magnesiumstearaat . Plant stearinezuur en magnesium. Stabiliseert en verdikt emulsies. Verbetert de hechting van geperst poeder.
  • LAUROYL LYSINE
    • Lauroyl-lysine. Wordt geproduceerd uit plantaardige laurinezuur en het aminozuur lysine. Een poeder dat de huid verzorgt en cosmetische poeders zacht en aangenaam op de huid laat aanvoelen.
  • SQUALANE
    • Uit olijfolie gewonnen, licht gewijzigde koolwaterstof. Uit olijfolie verkregen, licht gemodificeerde koolwaterstof, gerelateerd aan het huideigen squaleen. Goede gladmakende olie component voor waardevolle emulsies.
  • SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL [JOJOBA]
    • Jojoba olie. Jojoba olie is een vloeibare was, gewonnen uit de noten van de uit Noord-Amerikaanse woestijn afkomstige jojobastruik. Het lijkt op de was in de menselijke huid. Trekt heel goed in in de huid, is verzachtend, zonder zichbaar vet achter te laten. Jojobawas is gehydrogeneerde jojobaolie.
  • PHENOXYETHANOL
    • Conserveringsmiddel. Komt in de natuur voor in groene thee en cichorei. Heeft conserverende eigenschappen.
  • LITHOTHAMNIUM CALCAREUM POWDER
    • Poederachtige fossiele Roodalg = “Koraalalgenkalk”. Verkalkte rode alg, waarvan het poeder rijk is aan mineralen en sporenelementen, maar vooral aan bijzonder goed biologisch beschikbaar calcium. Puur een plantaardig product, geen “echt” koraal!
  • CETEARYL ETHYLHEXANOATE
    • Liquid wax. Qua samenstelling en eigenschappen vergelijkbaar met was in de menselijke huid lipiden.
  • AROMA [FRAGRANCE]
    • Verzamelbegrip voor geuren. Worden aan producten toegevoegd om een aangename geur te creëren. Gewoonlijk bestaat dit uit een mengsel van natuurlijke essentiële oliën en geurstoffen.
  • C10-18 TRIGLYCERIDES
    • Een vetcomponent. Vetstof afkomstig uit glycerine en vaste plantaardige vetzuren. Een verdikkingsmiddel in plakproducten en emulsies.
  • BISABOLOL
    • Bisabolol. Ontstekingsremmend ingrediënt uit de essentiële olie van kamille of de bloesem van Vanillosmopsis Erythropappa. Kalmeert de huid en gaat roodheid van de huid tegen.
  • LINALOOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van koriander, kaneel en oranjebloesem.
  • CITRONELLOL
    • Geurstof. Een vermeldingsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.
  • BENZYL SALICYLATE
    • Benzyl salicylate. Vermeldingsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van kruidnagel.
  • LIMONENE
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van citroen.
  • SODIUM HYALURONATE
    • Natriumzout van hyaluronzuur. Natriumhyaluronaat heeft een uitstekend vermogen om water te binden. Het hydrateert en verzacht. Voor Börlind-producten, worden alleen superieure, duurzame, veganistisch en GGO-vrije (GMO = genetisch gemodificeerde organismen) bij de biotechnologische productie gebruikt, waarin plantmateriaal en ethanol wordt gefermenteerd met behulp van melkzuurbacteriën.
  • EUGENOL
    • Geurstof. Een verklaringsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.
  • ASCORBYL PALMITATE
    • Ascorbylpalmitraat. Deze in vet oplosbare vorm van vitamine C is licht,- en temperatuur. Heeft een antioxiderende werking, beschermt tegen huidveroudering veroorzaakt door vrije radicalen en voorkomt dat emulsies ranzig worden.
  • TOCOPHEROL
    • Vitamine E. Vitamine E komt voor in verschillende plantaardige oliën, met name graan kiem oliën en avocado-olie. Is gunstig voor de droge huid, vooral in combinatie met vitamine A en beschermt tegen oxidatie van vetten. Vermindert de negatieve effecten van UV-straling op de huid (onderschept vrije radicalen).
  • HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE
    • Voedingsmiddelen emulgator. Een voedingsmiddelegmulgator gemaakt van plantaardig vet en citroenzuur. Zeer geschikt voor het stabiliseren van W/O emulsies. Stabilieert de huideigen pH en werkt bovendien als een huid bevochtigingsmiddel.
  • LECITHIN
    • Lecithine. Vetachtige stof met emulgerende eigenschapen. Bevordert de opname, absorptie en penetratie. Heeft een verzachtende en ontvettende werking voor huid en haar. Lecithinen zijn opgenomen in de meeste plantaardige oliën en daardoor in vele preparaten te vinden. Uit speciale lecithinen worden de zogenaamde liposomen en nansomale emulsies geproduceerd die uitstekend geschikt zijn voor transport van in water of in olie oplosbare actieve ingrediënten.
  • CI 77492 [IRON OXIDES]
    • Geel ijzeroxide. Een mineraal kleurpigment
  • CI 77491 [IRON OXIDES]
    • Rood ijzeroxide. Een mineraal kleurpigment
  • CI 77499 [IRON OXIDES]
    • Zwart ijzeroxide. Een mineraal kleurpigment
  • CI 77891 [TITANIUM DIOXIDE]
    • Titaandioxide. Een witte kleurstof en UV-filter.


  • * Bepalend is de verklaring op de verpakking.
    De lijst van ingrediënten volgens INCI (Internationale Nomenclatuur van Cosmetische Ingrediënten) zorgt voor een uniforme Europese en taalonafhankelijke verklaring van de ingrediënten.
  Loading...