Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

HYDRO GEL MASK Intensief verzorgend masker bij een vochtarme huid

Omschrijving

Hydraterend. Gladmakend. Verkoelend.
Botanisch hyaluronzuur brengt het vochtgehalte van de huid duurzaam in evenwicht en vult lijntjes en droogterimpeltjes op. Rode alg bevordert de hydro-lipide-balans. Voor een stralend, jeugdig fris huidbeeld.

Het ontspannen verwenritueel met zichtbare verzorgingsresultaten en lang aanhoudende werking.

Verdraagzaamheid en werking wetenschappelijk bevestigd. Zonder minerale oliënderivaten. Veganistisch.


ANNEMARIE BÖRLIND HYDRO GEL MASK – BSB Innovation Prize NATURAL Products 2017
BSB Innovation Prize 2017

Toepassing

Op de gereinigde gezichtshuid aanbrengen, huid rond de ogen vrijlaten. 5–10 minuten laten inwerken, daarna met warm water wegnemen. Eén tot twee keer per week gebruiken.

Bevestigde effectiviteit*

  • 38% verhoging van de vochtigheid van de huid al twee uur na het gebruik met een 24 uur durend effect.*
  • 87% van de proefpersonen bevestigt een licht koelende werking.*
 
* Werkzaamheid door onafhankelijke testinstantie wetenschappelijk bevestigd.

Ingrediënten*

  • AQUA [WATER]
    • Diep bronwater. Water uit de rode zandsteen lagen van het noordelijke Zwarte Woud in Duitsland. Wordt verkregen uit eigen bron op een diepte van 165 meter, is chloorvrij en natuurzuiver. Het oppervlakte van de huid wordt hydrateert en fungeert tevens als oplosmiddel voor in water oplosbare bestanddelen en plantenextracten.
  • GLYCERIN
    • Glycerine. Glycerine is een onderdeel van vetten en oliën. Extreem vochtbindend. Wordt gebruikt als een bevochtigingsmiddel. Wordt voor Börlind uitsluitend uit plantaardige olie verkregen.
  • ALCOHOL
    • Zuiver, niet-gedenatureerde ethylalcohol, drinkbare alcohol. Verkregen door gisting van planten met zetmeel of suiker. Alcohol wordt ingezet als oplosmiddel voor extracten en verschillende actieve bestanddelen. Heeft ook een verfrissende, samentrekkende, tonende en conserverende werking en stimuleert de bloedsomloop.
  • XANTHAN GUM
    • Xanthan. Xanthan is een polysaccharide dat wordt gevormd door micro-organismen van glucose. Dient al verdikkingsmiddel en wordt getolereerd zonder huidirritatie.
  • SQUALANE
    • Uit olijfolie gewonnen, licht gewijzigde koolwaterstof. Uit olijfolie verkregen, licht gemodificeerde koolwaterstof, gerelateerd aan het huideigen squaleen. Goede gladmakende olie component voor waardevolle emulsies.
  • JOJOBA ESTERS
    • Jojoba was. Deze duurzame en biologisch afbreekbare exfoliërende korrels worden in de vorm van kleine was kralen gebruikt in natuurlijke exfoliërende producten. In een innovatieve formulering met acacia, Jojoba en zonnebloem was, hydrateert, emulgeert en voedt het. Het produceert een bijzonder aangenaam en licht gevoel.
  • SODIUM LACTATE
    • Natriumzout van melkzuur. Natriumzout van melkzuur, wat zelf een zuur AHA is (zie melkzuur) en sterke waterbindende eigenschappen heeft. Daarom is het een deel van natuurlijke vocht inbrengende systeem van onze huid (zie voor Sodium PCA).
  • AROMA [FRAGRANCE]
    • Verzamelbegrip voor geuren. Worden aan producten toegevoegd om een aangename geur te creëren. Gewoonlijk bestaat dit uit een mengsel van natuurlijke essentiële oliën en geurstoffen.
  • BENZYL ALCOHOL
    • Benzylalcohol. Een vermeldingsverplichte geurstof die in parfumcomposities voorkomt, en als conserveermiddel wordt gebruikt.
  • BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER [SHEA]
    • Shea butter. Shea butter is een vast vet afkomstig uit de zaden van een Afrikaanse boom. Het heeft opmerkelijk verzorgende eigenschappen. Voorkomt een droge huid en ondersteunt het genezingsproces van ontstekingen.
  • DEHYDROXANTHAN GUM
    • Dehydroxanthan. Wordt door fysische modificatie (warmtebehandeling) uit Xanthan gewonnen.
  • ARGININE
    • Natuurlijke aminozuren. Een aminozuur: Aminozuren zijn bouwstenen van eiwitten en komen voor in de natuurlijke vochtinbrengende factoren (NMF) van de menselijke huid. Ze onderhouden de lichtzure oppervlaktefilm van de huid (beschermende zuurmantel) en binden vocht.
  • POLYGLYCERIN-3
    • Emulgator verkregen uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (zoals glycerine).
  • SODIUM STEAROYL GLUTAMATE
    • A (co) emulgator. Wordt gebruikt naast andere emulgatoren in lage concentratie om de langetermijnstabiliteit van emulsies verbeteren.
  • COPPER PCA
    • Koper. Koper zout van pyrrolidoncarbonzuur (PCA) heeft een hydraterende en verhelderende werking op de huid.
  • MENTHYL LACTATE
    • Menthyl lactaat. Wordt geproduceerd uit menthol en melkzuur. Heeft een verkoelend effect, zoals menthol en is huidvriendelijk.
  • BENZYL BENZOATE
    • Benzyl benzoate. Vermeldingsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van Peru Balsem en Tolu Balsem.
  • SODIUM HYALURONATE
    • Natriumzout van hyaluronzuur. Natriumhyaluronaat heeft een uitstekend vermogen om water te binden. Het hydrateert en verzacht. Voor Börlind-producten, worden alleen superieure, duurzame, veganistisch en GGO-vrije (GMO = genetisch gemodificeerde organismen) bij de biotechnologische productie gebruikt, waarin plantmateriaal en ethanol wordt gefermenteerd met behulp van melkzuurbacteriën.
  • LIMONENE
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van citroen.
  • TOCOPHERYL ACETATE
    • Vitamine E acetaat. Vitamine E acetaat is een meer stabiele vorm van vitamine E, met hetzelfde effect (zie tocoferol). Natuurlijk antioxidant.
  • GLYCERYL CAPRYLATE
    • Verbinding van glycerol en capronzuur. Oppervlakte actieve, hydraterende en vochtbindende substantie met bacteriostatische werking. Emulgator met vochtbindend effect.
  • TREMELLA FUCIFORMIS SPOROCARP EXTRACT [HYALURONIC ACID]
    • Extract van Tremella fuciformis, ook wel bekend als “sneeuw schimmel”. Een geneeskrachtige en eetbare paddestoel, zeer bekend in Japan en China. De chemische structuur van dit extract is zeer vergelijkbaar met die van hyaluronzuur. Heeft hetzelfde cosmetische hydraterende en gladmakende effect, maar voelt aangenamer aan op de huid.
  • HELIANTHUS ANNUUS SEED CERA
    • Zonnebloemwas. In een innovatieve formulering met Jojoba en acacia bloesem was heeft het ingrediënt hydrataterende, emulgerende en voedende effecten. Het produceert een bijzonder aangenaam en een licht gevoel op de huid.
  • ACACIA DECURRENS FLOWER CERA
    • Acacia bloesem was. In een innovatieve formulering met Jojoba en zonnebloem heeft het ingrediënt hydrataterende, emulgerende en voedende effecten. Het produceert een bijzonder aangenaam en een licht gevoel op de huid.
  • LINALOOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van koriander, kaneel en oranjebloesem.
  • GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN]
    • Sojaolie. Vette plantaardige olie van sojabonen, rijk aan onverzadigde vetzuren zoals lecithine en fytosterolen; goede basisolie voor vele cosmetische producten.
  • CITRONELLOL
    • Geurstof. Een vermeldingsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.
  • HEXYL CINNAMAL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van kamille.
  • LACTIC ACID
    • Melkzuren. Komen voor in het vochtbindende systeem van de hoornlaag. Vochtbindend en stabiliseert de natuurlijke pH-waarden van de huid. Komt ook voor in fruit, behoort tot de Alpha-Hydroxy-Zuren (AHA). Komt ook vaak in geneutraliseerde vorm voor (bijvoorbeeld als natriumzout) (zie atriumlactaat).
  • PHENETHYL ALCOHOL
    • Fenylethyl. Hoofdbestanddeel van rozenolie, heeft een rozenachtige geur. Heeft huidverzorgende eigenschappen maar tegelijkertijd ook een antibacteriële werking.
  • MALACHITE EXTRACT
    • Malachiet extract. Natuurlijke blauwe kleurstof van minerale oorsprong. Het sporenelement koper werkt tegen vrije radicalen; is huidbeschermend en -versterkend.
  • SODIUM CARRAGEENAN
    • Natrium Carrageen. De natriumverbinding van het natuurlijke geleermiddel carrageenan (verkregen uit rode algen) wordt gebruikt in poeders en maskers.
  • MARIS SAL [SEA SALT]
    • Zout uit de Dode Zee. De mineralen en spoorelementen werken huidverzorgend, rustgevend en hydraterend.


  • * Bepalend is de verklaring op de verpakking.
    De lijst van ingrediënten volgens INCI (Internationale Nomenclatuur van Cosmetische Ingrediënten) zorgt voor een uniforme Europese en taalonafhankelijke verklaring van de ingrediënten.
  Loading...