Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

FOR MEN After-shave Gel

Omschrijving

Een frisse boost na het scheren

Geniet van het frisse gevoel van een strakke en vitale huid. Met anti-aging complex, baobab boom, toverhazelaar en speenkruid verkleint de after-shave gel de poriën, vermindert roodheid van de huid en hydrateert. Toepassen na het scheren. Absorbeert snel zonder residu achter te laten. Voor extra verzorging, raden wij de after-shave balsem en Intensive Care Cream aan.

Toepassing

Na het scheren toepassen, het absorbeert snel zonder residu achter te laten. Voor extra zorg, raden wij de After-shave balsem en Intensief verzorgingscrème aan.

Ingrediënten*

  • AQUA [WATER]
    • Diep bronwater. Water uit de rode zandsteen lagen van het noordelijke Zwarte Woud in Duitsland. Wordt verkregen uit eigen bron op een diepte van 165 meter, is chloorvrij en natuurzuiver. Het oppervlakte van de huid wordt hydrateert en fungeert tevens als oplosmiddel voor in water oplosbare bestanddelen en plantenextracten.
  • ALCOHOL
    • Zuiver, niet-gedenatureerde ethylalcohol, drinkbare alcohol. Verkregen door gisting van planten met zetmeel of suiker. Alcohol wordt ingezet als oplosmiddel voor extracten en verschillende actieve bestanddelen. Heeft ook een verfrissende, samentrekkende, tonende en conserverende werking en stimuleert de bloedsomloop.
  • GLYCERIN
    • Glycerine. Glycerine is een onderdeel van vetten en oliën. Extreem vochtbindend. Wordt gebruikt als een bevochtigingsmiddel. Wordt voor Börlind uitsluitend uit plantaardige olie verkregen.
  • POLYGLYCERYL-5 LAURATE
    • Emulgator en oplosmiddel. Emulgator en oplosmiddel op basis van glycerol en laurinezuur (uit palmolie). Is zeer geschikt voor het oplosbaar maken van essentiële oliën in gels en alchoholhoudende toners.
  • SODIUM LACTATE
    • Natriumzout van melkzuur. Natriumzout van melkzuur, wat zelf een zuur AHA is (zie melkzuur) en sterke waterbindende eigenschappen heeft. Daarom is het een deel van natuurlijke vocht inbrengende systeem van onze huid (zie voor Sodium PCA).
  • CHONDRUS CRISPUS POWDER [CARRAGEENAN]
    • Carrageenan. Gel vormend component uit rode algen. Heeft huid verzachtende en vochtvasthoudende eigenschappen.
  • XANTHAN GUM
    • Xanthan. Xanthan is een polysaccharide dat wordt gevormd door micro-organismen van glucose. Dient al verdikkingsmiddel en wordt getolereerd zonder huidirritatie.
  • ADANSONIA DIGITATA LEAF EXTRACT
    • Extract van baobab bladeren. Houdt de huid vochtig en vormt een beschermend laagje op het oppervlak, waardoor deze er zacht, soepel en stralend uitziet.
  • MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE
    • Een gestabiliseerde vorm van vitamine C . Zoals we weten uit de levensmiddelenbranche, is vitamine C (ascorbinezuur) gevoelig voor hogere temperaturen en UV-straling. Voor cosmetica betekent dit dat, na een tijdje bewaard te zijn, de niveaus enorm zouden dalen en daardoor de antioxidanten en het anti-aging effect sterk zouden verminderen. Dit is de reden waarom deze gestabiliseerde vorm van de vitamine wordt gebruikt: op de huid wordt het magnesium door enzymen afgebroken en komt de vitamine C biologisch beschikbaar.
  • AROMA [FRAGRANCE]
    • Verzamelbegrip voor geuren. Worden aan producten toegevoegd om een aangename geur te creëren. Gewoonlijk bestaat dit uit een mengsel van natuurlijke essentiële oliën en geurstoffen.
  • ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER
    • Aloë Barbadensis bladsap. Gewonnen uit het binnenste deel van de bladeren van de Aloë Barbadensis Miller (aloë vera). Heeft een hydraterende werking en verlicht huidirritaties. 100 kg sap levert 0,5 kg gesproeidroogd aloë poeder op. Het poeder hoeft niet te worden bewaard. Hydrateert en kalmeert de huid.
  • RANUNCULUS FICARIA EXTRACT
    • Gouwe extract. Beschermt de geïrriteerde of gestresste huid. De actieve bestanddelen versterken de haarvaten, wat helpt om roodheid te verminderen.
  • ALLANTOIN
    • Allantoïne. Een werkzame stof, die afkomstig is van o.a. smeerwortel en paardenkastanje. Weefsel regenererend, verlicht kleine huidirritaties.
  • HAMAMELIS VIRGINIANA LEAF EXTRACT
    • Toverhazelaar extract. Toverhazelaar wordt gekenmerkt door een zeer hoog tannine gehalte. Het extract of destillaat is daarom geschikt als een samentrekkende, harmoniserende en ontstekingsremmende toevoeging voor cosmetica.
  • GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT
    • Ginkko bladextract. De secundaire plantaardige ingrediënten zijn effectieve radicaalvangers en beschermen tegen milieu-gerelateerde vroegtijdige huidveroudering. Heeft een versterkend en anti-aging effect.
  • FUCUS SERRATUS EXTRACT
    • Getande wrack. Een bruine alg extract dat de huid beschermt en verzorgt.
  • SODIUM BENZOATE
    • Natriumzout van benzoëzuur / natriumbenzoaat. Een conserveringsmiddel voor levensmiddelen en cosmetica. Het wordt ook vaak gebruikt om plantenextracten te bewaren.
  • POTASSIUM SORBATE
    • Kaliumsorbaat. Een natuur-identieke conserveermiddel. Komt van nature voor in de onrijpe vruchten van de lijsterbes.
  • ADANSONIA DIGITATA FRUIT EXTRACT
    • Extract van baobab fruit. Houdt de huid vochtig en vormt een beschermend laagje op het oppervlak, waardoor deze er zacht, soepel en stralend uitziet.
  • LIMONENE
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van citroen.
  • LACTIC ACID
    • Melkzuren. Komen voor in het vochtbindende systeem van de hoornlaag. Vochtbindend en stabiliseert de natuurlijke pH-waarden van de huid. Komt ook voor in fruit, behoort tot de Alpha-Hydroxy-Zuren (AHA). Komt ook vaak in geneutraliseerde vorm voor (bijvoorbeeld als natriumzout) (zie atriumlactaat).
  • FOMES OFFICINALIS EXTRACT [MUSHROOM]
    • Extract van witte zwam. Dit paddenstoelen extract wordt traditioneel gebruikt als samentrekkend, porieverfijnend en matterend, en zorgt voor een mooie, verzorgde teint.
  • LINALOOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van koriander, kaneel en oranjebloesem.
  • BENZYL BENZOATE
    • Benzyl benzoate. Vermeldingsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van Peru Balsem en Tolu Balsem.
  • HEXYL CINNAMAL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van kamille.
  • COUMARIN
    • Geurstof. Een verklaringsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.
  • CITRONELLOL
    • Geurstof. Een vermeldingsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.


  • * Bepalend is de verklaring op de verpakking.
    De lijst van ingrediënten volgens INCI (Internationale Nomenclatuur van Cosmetische Ingrediënten) zorgt voor een uniforme Europese en taalonafhankelijke verklaring van de ingrediënten.
  Loading...