Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Out Of Stock

BODY CARE Bodylotion

Omschrijving

Verzorgend. Verwennend. Strakmakend.

Voor de normale huid.

Lotion-verzorging voor een fluweelzacht huidgevoel. Biologische fakkellelie-nectar dient ter bescherming van de huid tegen vrije radicalen. Biologisch lindebloesemknoppen- extract maakt de huid strakker.
Fruitig omhullende geur.

Verdraagzaamheid en werking wetenschappelijk bevestigd. Zonder derivaten van minerale oliën. Veganistisch.

Toepassing

dagelijks na het baden of douchen op de huid van het lichaam aanbrengen.

Ingrediënten*

  • AQUA [WATER]
    • Diep bronwater. Water uit de rode zandsteen lagen van het noordelijke Zwarte Woud in Duitsland. Wordt verkregen uit eigen bron op een diepte van 165 meter, is chloorvrij en natuurzuiver. Het oppervlakte van de huid wordt hydrateert en fungeert tevens als oplosmiddel voor in water oplosbare bestanddelen en plantenextracten.
  • ALCOHOL
    • Zuiver, niet-gedenatureerde ethylalcohol, drinkbare alcohol. Verkregen door gisting van planten met zetmeel of suiker. Alcohol wordt ingezet als oplosmiddel voor extracten en verschillende actieve bestanddelen. Heeft ook een verfrissende, samentrekkende, tonende en conserverende werking en stimuleert de bloedsomloop.
  • MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL
    • Macadamia olie. Macedamia olie uit de noten van de struik afkomstig uit het Pacifisch gebied. Komt, op basis van zijn samenstelling, overeen met een bestanddeel van het menselijke huidvet. Heeft een gladmakend, verzachtend effect.
  • GLYCERIN
    • Glycerine. Glycerine is een onderdeel van vetten en oliën. Extreem vochtbindend. Wordt gebruikt als een bevochtigingsmiddel. Wordt voor Börlind uitsluitend uit plantaardige olie verkregen.
  • CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
    • Neutrale plantaardige olie. Een olie vekregen uit de gezuiverde vetzuren van kokosolie. Heeft een goede houdbaarheid en een uitstekende huidverdraagzaamheid. Kan gemakkelijk worden verspreid op de huid zonder een vettige glans achter te laten.
  • SUCROSE PALMITATE
    • Oppervlakteactieve substantie. Oppervlakteactieve substantie, geproduceerd uit suiker (riet- of bietsuiker) en kokosolie vetzuren. Vanwege haar natuurlijke oorsprong volledig biologisch afbreekbaar.
  • DISTARCH PHOSPHATE
    • Gemodificeerd maïszetmeel . Bindt vocht en zorgt voor een aangenaam licht en poederachtig gevoel op de huid van cosmetische producten.
  • AROMA [FRAGRANCE]
    • Verzamelbegrip voor geuren. Worden aan producten toegevoegd om een aangename geur te creëren. Gewoonlijk bestaat dit uit een mengsel van natuurlijke essentiële oliën en geurstoffen.
  • GLYCERYL STEARATE
    • Emulgator. Verbinding uit glycerol en vetzuren, goede huidvriendelijke vetcomponenten, geeft consistentie.
  • CANDELILLA/JOJOBA/RICE BRAN POLYGLYCERYL-3 ESTERS
    • Een verbinding van candelillawas, jojoba wax en rijst wax. Een co-emulgator, dat maakt dat de huid bijzonder aangenaam en licht aanvoelt. Laat nauwelijks witte sporen achter.
  • MICROCRYSTALLINE CELLULOSE
    • Microkristallijn cellulose. Wordt geproduceerd door hydrolyse van plantaardige cellulose. Een drager voor werkzame stoffen / extracten in poedervorm.
  • BENZYL ALCOHOL
    • Benzylalcohol. Een vermeldingsverplichte geurstof die in parfumcomposities voorkomt, en als conserveermiddel wordt gebruikt.
  • XANTHAN GUM
    • Xanthan. Xanthan is een polysaccharide dat wordt gevormd door micro-organismen van glucose. Dient al verdikkingsmiddel en wordt getolereerd zonder huidirritatie.
  • KNIPHOFIA UVARIA NECTAR
    • Nectar van Fackellilie uit de biologische landbouw. Bevat suiker, aminozuren en mineralen. Hydraterend en rustgevend. Beschermt tegen vrije radicalen.
  • LIMONENE
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van citroen.
  • CETEARYL ALCOHOL
    • Cetearyl Alcohol. Een mengsel van de twee vetalcoholen cetylalcohol en stearylalcohol. Een natuurlijke, plantaardige emulgator die emulsies verdikt en een stabiliserend effect heeft.
  • SODIUM STEAROYL LACTYLATE
    • Emulgator. Een emulgator uit duurzame grondstoffen: melkzuur (van plantaardige oorsprong) en plantaardige stearinezuur. Bindt olie en water. Verzorgt de huid.
  • TOCOPHEROL
    • Vitamine E. Vitamine E komt voor in verschillende plantaardige oliën, met name graan kiem oliën en avocado-olie. Is gunstig voor de droge huid, vooral in combinatie met vitamine A en beschermt tegen oxidatie van vetten. Vermindert de negatieve effecten van UV-straling op de huid (onderschept vrije radicalen).
  • POTASSIUM SORBATE
    • Kaliumsorbaat. Een natuur-identieke conserveermiddel. Komt van nature voor in de onrijpe vruchten van de lijsterbes.
  • SODIUM ALGINATE
    • Natriumzout van alginezuur. Een geleermiddel uit bruine algen. Wordt gebruikt in levensmiddelen (om te geleren en verdikken), cosmetica (meestal maskers) en farmacie (kompressen, wondverband).
  • CALCIUM ALGINATE
    • Calcium van alginezuur. Polysaccharide verkregen uit bruine algen. Wordt gebruikt als een natuurlijk geleermiddel.
  • LINALOOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van koriander, kaneel en oranjebloesem.
  • HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL [SUNFLOWER]
    • Zonnebloemolie uit biologische teelt. Een oliedrager met een goede huid-compatibiliteit. Verzacht en verzorgt de huid en het haar.
  • GERANIOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van roos, palmarosea en citroengras.
  • TILIA TOMENTOSA BUD EXTRACT
    • Linden bud uittreksel uit de biologische landbouw . De verse linden knoppen worden alleen geoogst in een bepaalde tijd van het jaar. Het extract wordt verkregen door cryoextraction, een speciale, zachte extractiemethode wat een maximumgehalte bevat aan waardevolle filmvormende en vochtinbrengende ingrediënten, afgeleid van de linden knoppen, mogelijk maakt. Het extract beschermt het haar, geeft het vocht en meer volume en verbetert de compatibiliteit.
  • CITRIC ACID
    • Citroenzuur. Citroenzuur wordt gebruikt om de pH-waarde aan te passen en antioxiderende eigenschappen te verbeteren. Behoort tot de AHA's (alpha hydroxy zuur) of fruitzuren. Afhankelijk van de gewenste pH-waarde wordt ook het kalium- of natriumzout van citroenzuur gebruikt.
  • CITRAL
    • Geurstof. Een vermeldingsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.
  • SODIUM BENZOATE
    • Natriumzout van benzoëzuur / natriumbenzoaat. Een conserveringsmiddel voor levensmiddelen en cosmetica. Het wordt ook vaak gebruikt om plantenextracten te bewaren.
  • ASCORBIC ACID
    • Ascorbinezuur/vitamine C. Komt in veel vruchten voor. Heeft een antioxiderende werking, waardoor zowel het product als de huid tegen vroegtijdige veroudering beschermd wordt.


  • * Bepalend is de verklaring op de verpakking.
    De lijst van ingrediënten volgens INCI (Internationale Nomenclatuur van Cosmetische Ingrediënten) zorgt voor een uniforme Europese en taalonafhankelijke verklaring van de ingrediënten.
  Loading...