Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

BB CREAM Beauty Balm beige voor alle huidtypes

Omschrijving

Anti-aging. Verzorgend. Kleurend.

Kleurende dagverzorging met een vleugje make-up. Carotinoïden uit de groene alg werken anti-oxidatief en beschermen tegen huidveroudering door UV-straling en vrije radicalen. Botanisch hyaluronzuur hydrateert. Licht reflecterende pigmenten verzachten fijne lijntjes en rimpeltjes visueel. Voor een egale, stralende teint.

Verdraagzaamheid en werking wetenschappelijk bevestigd. Zonder derivaten van minerale oliën. Veganistisch.

Toepassing

Dagelijks ’s ochtends aanbrengen op de gereinigde en verstevigde gezichtshuid. Desgewenst eerst een dagcrème gebruiken.

Ingrediënten*

  • AQUA [WATER]
    • Diep bronwater. Water uit de rode zandsteen lagen van het noordelijke Zwarte Woud in Duitsland. Wordt verkregen uit eigen bron op een diepte van 165 meter, is chloorvrij en natuurzuiver. Het oppervlakte van de huid wordt hydrateert en fungeert tevens als oplosmiddel voor in water oplosbare bestanddelen en plantenextracten.
  • LIMNANTHES ALBA SEED OIL [MEADOWFOAM]
    • Spireazaadolie. Uit de zaden van het meadowfoam kruid wordt deze zeer stabiele olie verkregen, die door een hoge concentratie van lange-keten vetzuren een bijzonder zijdeachtig gevoel geeft.
  • MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL
    • Macadamia olie. Macedamia olie uit de noten van de struik afkomstig uit het Pacifisch gebied. Komt, op basis van zijn samenstelling, overeen met een bestanddeel van het menselijke huidvet. Heeft een gladmakend, verzachtend effect.
  • GLYCERIN
    • Glycerine. Glycerine is een onderdeel van vetten en oliën. Extreem vochtbindend. Wordt gebruikt als een bevochtigingsmiddel. Wordt voor Börlind uitsluitend uit plantaardige olie verkregen.
  • MICA
    • Mica. Mica is een natuurlijk mineraal dat al eeuwen wordt gebruikt voor cosmetische doeleinden. Geeft een subtiele glans aan cosmetica. Indien omgeven met titaandioxide, is het beter bekend als “parelmoerpigmenten”.
  • BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER [SHEA]
    • Shea butter. Shea butter is een vast vet afkomstig uit de zaden van een Afrikaanse boom. Het heeft opmerkelijk verzorgende eigenschappen. Voorkomt een droge huid en ondersteunt het genezingsproces van ontstekingen.
  • POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE
    • Emulgator gemaakt van hernieuwbare plantaardige materialen, met inbegrip plantaardige glycerine en plantaardige vetten.
  • SODIUM POTASSIUM ALUMINUM SILICATE
    • Nefelien. Een natuurlijke mineraal zeer vergelijkbaar met kwarts. Wordt gebruikt in kleurcosmetica om rimpeldiepte optisch te verminderen door diffusie van het licht.
  • PERSEA GRATISSIMA OIL [AVOCADO]
    • Avocado-olie uit de biologische landbouw. De groenachtige olie uit de avocado is rijk aan vitaminen en beschermt en verzorgt de huid.
  • CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
    • Neutrale plantaardige olie. Een olie vekregen uit de gezuiverde vetzuren van kokosolie. Heeft een goede houdbaarheid en een uitstekende huidverdraagzaamheid. Kan gemakkelijk worden verspreid op de huid zonder een vettige glans achter te laten.
  • SORBITAN STEARATE
    • Sorbitan. Emulgator uit sorbitol en stearinezuur voor de productie van de zeer compatibele W/O emulsies.
  • GLYCERYL STEARATE
    • Emulgator. Verbinding uit glycerol en vetzuren, goede huidvriendelijke vetcomponenten, geeft consistentie.
  • SQUALANE
    • Uit olijfolie gewonnen, licht gewijzigde koolwaterstof. Uit olijfolie verkregen, licht gemodificeerde koolwaterstof, gerelateerd aan het huideigen squaleen. Goede gladmakende olie component voor waardevolle emulsies.
  • PHENOXYETHANOL
    • Conserveringsmiddel. Komt in de natuur voor in groene thee en cichorei. Heeft conserverende eigenschappen.
  • BENZYL ALCOHOL
    • Benzylalcohol. Een vermeldingsverplichte geurstof die in parfumcomposities voorkomt, en als conserveermiddel wordt gebruikt.
  • POLYGLYCERYL-6 DIOLEATE
    • Emulgator. Combinatie van plantaardige glycerine en oliezuur. Vochtbindend en oppervlakte-actieve verbinding van plantaardige glycerine en oliezuur (bv. Van olijfolie). Uitsluitend gemaakt uit plantaardige grondstoffen.
  • POTASSIUM CETYL PHOSPHATE
    • Emulgator. Kaliumcetylphosphat: Emulgator, hypoallergeen. Wordt hoofdzakelijk gebruikt in emulsies die een pH-waarde hebben overeenkomstig met de menselijke huid.
  • PANTHENOL
    • Provitamine B5. D-Panthenol (provitamine B5): derivaat van pantotheenzuur (vitamine B5), heeft een helende werking op de beschadigde huid, heeft vochtbindende eigenschappen en is ook goed voor zonnebrand.
  • DISTARCH PHOSPHATE
    • Gemodificeerd maïszetmeel . Bindt vocht en zorgt voor een aangenaam licht en poederachtig gevoel op de huid van cosmetische producten.
  • SILICA
    • Siliciumdioxide / silica zand / kiezelzuur. Wordt gebruikt als hulpstof in een grote verscheidenheid van cosmetische produkten als drager voor kleurpigmenten in decoratieve cosmetica, als een antiklontermiddel in poeders en als verdikkingsmiddel in olieachtige producten en maskers.
  • GLYCERYL LAURATE
    • Emulgator. Een emulgator uit duurzame grondstoffen: plantaardige glycerine en plantaardige laurinezuur. Bindt olie en water. Verzorgt de huid.
  • TOCOPHERYL ACETATE
    • Vitamine E acetaat. Vitamine E acetaat is een meer stabiele vorm van vitamine E, met hetzelfde effect (zie tocoferol). Natuurlijk antioxidant.
  • SUCROSE COCOATE
    • Oppervlakteactieve substantie. Oppervlakteactieve substantie, geproduceerd uit suiker (riet- of bietsuiker) en kokosolie vetzuren. Vanwege haar natuurlijke oorsprong volledig biologisch afbreekbaar.
  • XANTHAN GUM
    • Xanthan. Xanthan is een polysaccharide dat wordt gevormd door micro-organismen van glucose. Dient al verdikkingsmiddel en wordt getolereerd zonder huidirritatie.
  • TREMELLA FUCIFORMIS SPOROCARP EXTRACT [HYALURONIC ACID]
    • Extract van Tremella fuciformis, ook wel bekend als “sneeuw schimmel”. Een geneeskrachtige en eetbare paddestoel, zeer bekend in Japan en China. De chemische structuur van dit extract is zeer vergelijkbaar met die van hyaluronzuur. Heeft hetzelfde cosmetische hydraterende en gladmakende effect, maar voelt aangenamer aan op de huid.
  • HYDROGENATED LECITHIN
    • Zeer zuivere, verzadigde lecithine. Zeer zuivere, verzadigde lecithine, bereid uit sojalecithine. Stabiliseert emulsies en vormt een gel-achtige structuurlaag in water. Wordt als enige stabilisator gebruikt voor de productie van hoogwaardige huidverzorgingsproducten. De voorgevormde lecithine lagen verbinden zich met de vethoornlaag van de huid, waardoor het huidoppervlak gladder en schoner wordt.
  • GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN]
    • Sojaolie. Vette plantaardige olie van sojabonen, rijk aan onverzadigde vetzuren zoals lecithine en fytosterolen; goede basisolie voor vele cosmetische producten.
  • AROMA [FRAGRANCE]
    • Verzamelbegrip voor geuren. Worden aan producten toegevoegd om een aangename geur te creëren. Gewoonlijk bestaat dit uit een mengsel van natuurlijke essentiële oliën en geurstoffen.
  • ASCORBYL PALMITATE
    • Ascorbylpalmitraat. Deze in vet oplosbare vorm van vitamine C is licht,- en temperatuur. Heeft een antioxiderende werking, beschermt tegen huidveroudering veroorzaakt door vrije radicalen en voorkomt dat emulsies ranzig worden.
  • LECITHIN
    • Lecithine. Vetachtige stof met emulgerende eigenschapen. Bevordert de opname, absorptie en penetratie. Heeft een verzachtende en ontvettende werking voor huid en haar. Lecithinen zijn opgenomen in de meeste plantaardige oliën en daardoor in vele preparaten te vinden. Uit speciale lecithinen worden de zogenaamde liposomen en nansomale emulsies geproduceerd die uitstekend geschikt zijn voor transport van in water of in olie oplosbare actieve ingrediënten.
  • BISABOLOL
    • Bisabolol. Ontstekingsremmend ingrediënt uit de essentiële olie van kamille of de bloesem van Vanillosmopsis Erythropappa. Kalmeert de huid en gaat roodheid van de huid tegen.
  • DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE
    • Kaliumzout van glycyrrhizic. Een uit zoethoutwortel gewonnen actief bestanddeel met kalmerende eigenschappen.
  • TOCOPHEROL
    • Vitamine E. Vitamine E komt voor in verschillende plantaardige oliën, met name graan kiem oliën en avocado-olie. Is gunstig voor de droge huid, vooral in combinatie met vitamine A en beschermt tegen oxidatie van vetten. Vermindert de negatieve effecten van UV-straling op de huid (onderschept vrije radicalen).
  • CYAMOPSIS TETRAGONOLOBA GUM
    • Guargom. Een natuurlijk geleermiddel (een polysaccharide) uit de zaden van de guarplant (wetenschappelijke naam: Cyamopsisgom tetragonoloba). Ingezet in levensmiddelen als E412.
  • HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE
    • Voedingsmiddelen emulgator. Een voedingsmiddelegmulgator gemaakt van plantaardig vet en citroenzuur. Zeer geschikt voor het stabiliseren van W/O emulsies. Stabilieert de huideigen pH en werkt bovendien als een huid bevochtigingsmiddel.
  • HEXYL CINNAMAL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van kamille.
  • DUNALIELLA SALINA EXTRACT
    • Algen extract. “Kleurloze carotenoïden” zijn afgeleid van eencellige groene alg. De alg gebruikt deze om zichzelf te beschermen tegen UV-straling en vrije radicalen. In cosmetica, hebben ze een antioxiderende en ontstekingsremmende werking. Ze beschermen tegen DNA-schade veroorzaakt door UV-straling en milieu-invloeden.
  • LIMONENE
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van citroen.
  • LINALOOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van koriander, kaneel en oranjebloesem.
  • CITRONELLOL
    • Geurstof. Een vermeldingsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.
  • CI 77891 [TITANIUM DIOXIDE]
    • Titaandioxide. Een witte kleurstof en UV-filter.
  • CI 77492 [IRON OXIDES]
    • Geel ijzeroxide. Een mineraal kleurpigment
  • CI 77491 [IRON OXIDES]
    • Rood ijzeroxide. Een mineraal kleurpigment
  • CI 77499 [IRON OXIDES]
    • Zwart ijzeroxide. Een mineraal kleurpigment


  • * Bepalend is de verklaring op de verpakking.
    De lijst van ingrediënten volgens INCI (Internationale Nomenclatuur van Cosmetische Ingrediënten) zorgt voor een uniforme Europese en taalonafhankelijke verklaring van de ingrediënten.
  Loading...