Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

AQUANATURE System Hydro Hydraterende nachtcrème

Omschrijving

Verzorgend. Hydraterend. Regenererend.

Bij een vochtarme huid

Stamcellen uit de papyrusplant en waardevolle plantenoliën werken intensief regenererend. Botanisch hyaluronan en gecertificeerd biologische aloë vera zorgen voor hydratatie. Het vochtreservoir voor de nacht.

Verdraagzaamheid en werking wetenschappelijk bevestigd. Zonder derivaten van Minerale oliën. Veganistisch.

Toepassing

’s avonds op de gereinigde en verstevigde huid aanbrengen en zacht inmasseren.

Ingrediënten*

  • AQUA [WATER]
    • Diep bronwater. Water uit de rode zandsteen lagen van het noordelijke Zwarte Woud in Duitsland. Wordt verkregen uit eigen bron op een diepte van 165 meter, is chloorvrij en natuurzuiver. Het oppervlakte van de huid wordt hydrateert en fungeert tevens als oplosmiddel voor in water oplosbare bestanddelen en plantenextracten.
  • OLUS OIL
    • Plantaardige olie. Olie die de huid verzorgt en verzacht.
  • COCO-CAPRYLATE/CAPRATE
    • Vetzuurkester. Oliecomponenten, ester van kokosvet alcohol en verzadigde middellange keten vetzuren. Verspreidt zich gemakkelijk op de huid zonder dat er een vettige glans achterblijft.
  • ALCOHOL
    • Zuiver, niet-gedenatureerde ethylalcohol, drinkbare alcohol. Verkregen door gisting van planten met zetmeel of suiker. Alcohol wordt ingezet als oplosmiddel voor extracten en verschillende actieve bestanddelen. Heeft ook een verfrissende, samentrekkende, tonende en conserverende werking en stimuleert de bloedsomloop.
  • SQUALANE
    • Uit olijfolie gewonnen, licht gewijzigde koolwaterstof. Uit olijfolie verkregen, licht gemodificeerde koolwaterstof, gerelateerd aan het huideigen squaleen. Goede gladmakende olie component voor waardevolle emulsies.
  • SORBITAN STEARATE
    • Sorbitan. Emulgator uit sorbitol en stearinezuur voor de productie van de zeer compatibele W/O emulsies.
  • BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER [SHEA]
    • Shea butter. Shea butter is een vast vet afkomstig uit de zaden van een Afrikaanse boom. Het heeft opmerkelijk verzorgende eigenschappen. Voorkomt een droge huid en ondersteunt het genezingsproces van ontstekingen.
  • SORBITOL
    • Sorbitol. Een natuurlijk suikeralcohol, wat voorkomt in lijsterbessen en meidoorn en als een bevochtigingsmiddel wordt gebruikt.
  • BEHENYL ALCOHOL
    • Behenyl alcohol. Behenyl alcohol, alcohol verkregen uit de olie van de behen boom. Is in kleine hoeveelheden ook aanwezig in menselijk huidvet, emulsie heeft een aangename en verzorgende structuur en eigenschappen.
  • PERSEA GRATISSIMA OIL [AVOCADO]
    • Avocado-olie uit de biologische landbouw. De groenachtige olie uit de avocado is rijk aan vitaminen en beschermt en verzorgt de huid.
  • ZEA MAYS OIL [CORN]
    • Maïsolie. Maïsolie heeft een hoog gehalte aan essentiéle vetzuren en vitamines. Het verzacht de huid en maakt deze glad.
  • AROMA [FRAGRANCE]
    • Verzamelbegrip voor geuren. Worden aan producten toegevoegd om een aangename geur te creëren. Gewoonlijk bestaat dit uit een mengsel van natuurlijke essentiële oliën en geurstoffen.
  • SUCROSE STEARATE
    • Oppervlakteactieve substantie. Oppervlakteactieve substantie, geproduceerd uit suiker (riet- of bietsuiker) en kokosolie vetzuren. Vanwege haar natuurlijke oorsprong volledig biologisch afbreekbaar.
  • BENZYL ALCOHOL
    • Benzylalcohol. Een vermeldingsverplichte geurstof die in parfumcomposities voorkomt, en als conserveermiddel wordt gebruikt.
  • SUCROSE DISTEARATE
    • Oppervlakteactieve substantie. Oppervlakteactieve substantie, geproduceerd uit suiker (riet- of bietsuiker) en kokosolie vetzuren. Vanwege haar natuurlijke oorsprong volledig biologisch afbreekbaar.
  • STEARIC ACID
    • Stearine. Vetzuur. Komt van nature voor in alle plantaardige vetten en oliën. Zeer geschikt voor dagcrèmes omdat de stearinezuur een matterend effect heeft.
  • PALMITIC ACID
    • Een vetzuur. Een vetcomponent in diverse plantaardige vetten en oliën. Verzacht en verzorgt de huid en heeft emulgerende eigenschappen.
  • CETYL PALMITATE
    • Was-ester. Een was-ester van cetylalcohol en palmitinezuur; hoofdbestanddeel van spermaceti, wordt uit plantaardige oliën geproduceerd. Geeft een goede consistentie aan producten.
  • C10-18 TRIGLYCERIDES
    • Een vetcomponent. Vetstof afkomstig uit glycerine en vaste plantaardige vetzuren. Een verdikkingsmiddel in plakproducten en emulsies.
  • CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
    • Neutrale plantaardige olie. Een olie vekregen uit de gezuiverde vetzuren van kokosolie. Heeft een goede houdbaarheid en een uitstekende huidverdraagzaamheid. Kan gemakkelijk worden verspreid op de huid zonder een vettige glans achter te laten.
  • GLYCERIN
    • Glycerine. Glycerine is een onderdeel van vetten en oliën. Extreem vochtbindend. Wordt gebruikt als een bevochtigingsmiddel. Wordt voor Börlind uitsluitend uit plantaardige olie verkregen.
  • XANTHAN GUM
    • Xanthan. Xanthan is een polysaccharide dat wordt gevormd door micro-organismen van glucose. Dient al verdikkingsmiddel en wordt getolereerd zonder huidirritatie.
  • BENZYL SALICYLATE
    • Benzyl salicylate. Vermeldingsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van kruidnagel.
  • SODIUM HYALURONATE
    • Natriumzout van hyaluronzuur. Natriumhyaluronaat heeft een uitstekend vermogen om water te binden. Het hydrateert en verzacht. Voor Börlind-producten, worden alleen superieure, duurzame, veganistisch en GGO-vrije (GMO = genetisch gemodificeerde organismen) bij de biotechnologische productie gebruikt, waarin plantmateriaal en ethanol wordt gefermenteerd met behulp van melkzuurbacteriën.
  • ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER
    • Aloë Barbadensis bladsap. Gewonnen uit het binnenste deel van de bladeren van de Aloë Barbadensis Miller (aloë vera). Heeft een hydraterende werking en verlicht huidirritaties. 100 kg sap levert 0,5 kg gesproeidroogd aloë poeder op. Het poeder hoeft niet te worden bewaard. Hydrateert en kalmeert de huid.
  • TOCOPHERYL ACETATE
    • Vitamine E acetaat. Vitamine E acetaat is een meer stabiele vorm van vitamine E, met hetzelfde effect (zie tocoferol). Natuurlijk antioxidant.
  • ARGININE
    • Natuurlijke aminozuren. Een aminozuur: Aminozuren zijn bouwstenen van eiwitten en komen voor in de natuurlijke vochtinbrengende factoren (NMF) van de menselijke huid. Ze onderhouden de lichtzure oppervlaktefilm van de huid (beschermende zuurmantel) en binden vocht.
  • CYPERUS PAPYRUS LEAF CELL EXTRACT
    • Uittreksel uit de bladstamcellen van papyrus. Stimuleert celvernieuwing, versterkt de huidbarrière en heeft daarom een hydraterende werking.
  • TREMELLA FUCIFORMIS SPOROCARP EXTRACT [HYALURONIC ACID]
    • Extract van Tremella fuciformis, ook wel bekend als “sneeuw schimmel”. Een geneeskrachtige en eetbare paddestoel, zeer bekend in Japan en China. De chemische structuur van dit extract is zeer vergelijkbaar met die van hyaluronzuur. Heeft hetzelfde cosmetische hydraterende en gladmakende effect, maar voelt aangenamer aan op de huid.
  • LIMONENE
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van citroen.
  • ASCORBYL PALMITATE
    • Ascorbylpalmitraat. Deze in vet oplosbare vorm van vitamine C is licht,- en temperatuur. Heeft een antioxiderende werking, beschermt tegen huidveroudering veroorzaakt door vrije radicalen en voorkomt dat emulsies ranzig worden.
  • LECITHIN
    • Lecithine. Vetachtige stof met emulgerende eigenschapen. Bevordert de opname, absorptie en penetratie. Heeft een verzachtende en ontvettende werking voor huid en haar. Lecithinen zijn opgenomen in de meeste plantaardige oliën en daardoor in vele preparaten te vinden. Uit speciale lecithinen worden de zogenaamde liposomen en nansomale emulsies geproduceerd die uitstekend geschikt zijn voor transport van in water of in olie oplosbare actieve ingrediënten.
  • LINALOOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van koriander, kaneel en oranjebloesem.
  • GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN]
    • Sojaolie. Vette plantaardige olie van sojabonen, rijk aan onverzadigde vetzuren zoals lecithine en fytosterolen; goede basisolie voor vele cosmetische producten.
  • TOCOPHEROL
    • Vitamine E. Vitamine E komt voor in verschillende plantaardige oliën, met name graan kiem oliën en avocado-olie. Is gunstig voor de droge huid, vooral in combinatie met vitamine A en beschermt tegen oxidatie van vetten. Vermindert de negatieve effecten van UV-straling op de huid (onderschept vrije radicalen).
  • SALICORNIA HERBACEA EXTRACT
    • Extract van zeekraal, ook wel bekend als “zee asperges”. Deze plant uit het kustgebied heeft zich aangepast aan extreme locaties met een hoog zoutgehalte en mechanismen ontwikkeld om zich te beschermen tegen uitdroging. Het heeft een vochtinbrengende werking op de huid en versterkt de huidbarrière. Het vermindert verlies van ureum welke van nature in de huid voorkomt en activeert de huid natuurlijke synthese van ureum.
  • GERANIOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van roos, palmarosea en citroengras.
  • HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE
    • Voedingsmiddelen emulgator. Een voedingsmiddelegmulgator gemaakt van plantaardig vet en citroenzuur. Zeer geschikt voor het stabiliseren van W/O emulsies. Stabilieert de huideigen pH en werkt bovendien als een huid bevochtigingsmiddel.
  • CITRAL
    • Geurstof. Een vermeldingsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.


  • * Bepalend is de verklaring op de verpakking.
    De lijst van ingrediënten volgens INCI (Internationale Nomenclatuur van Cosmetische Ingrediënten) zorgt voor een uniforme Europese en taalonafhankelijke verklaring van de ingrediënten.

Meer producten uit onze systeemverzorgingsseries

  Loading...