Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

AQUANATURE System Hydro Gladmakende dagcrème

Omschrijving

Regenererend. Hydraterend. Gladmakend.

Bij een vochtarme huid

Stamcellen van de papyrusplant versterken het huidoppervlak en verbeteren samen met botanisch hyaluronan en zeekraalextract het vochtgehalte van de huid. De romige textuur is de ideale ondergrond voor make-up.

Verdraagzaamheid en werking wetenschappelijk bevestigd. Zonder derivaten van Minerale oliën. Veganistisch.

Limited edition

Toepassing

’s morgens op de gereinigde en verstevigde huid aanbrengen en zacht inmasseren.

Ingrediënten*

  • AQUA [WATER]
    • Diep bronwater. Water uit de rode zandsteen lagen van het noordelijke Zwarte Woud in Duitsland. Wordt verkregen uit eigen bron op een diepte van 165 meter, is chloorvrij en natuurzuiver. Het oppervlakte van de huid wordt hydrateert en fungeert tevens als oplosmiddel voor in water oplosbare bestanddelen en plantenextracten.
  • BEHENYL ALCOHOL
    • Behenyl alcohol. Behenyl alcohol, alcohol verkregen uit de olie van de behen boom. Is in kleine hoeveelheden ook aanwezig in menselijk huidvet, emulsie heeft een aangename en verzorgende structuur en eigenschappen.
  • GLYCERIN
    • Glycerine. Glycerine is een onderdeel van vetten en oliën. Extreem vochtbindend. Wordt gebruikt als een bevochtigingsmiddel. Wordt voor Börlind uitsluitend uit plantaardige olie verkregen.
  • CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
    • Neutrale plantaardige olie. Een olie vekregen uit de gezuiverde vetzuren van kokosolie. Heeft een goede houdbaarheid en een uitstekende huidverdraagzaamheid. Kan gemakkelijk worden verspreid op de huid zonder een vettige glans achter te laten.
  • ZEA MAYS OIL [CORN]
    • Maïsolie. Maïsolie heeft een hoog gehalte aan essentiéle vetzuren en vitamines. Het verzacht de huid en maakt deze glad.
  • GLYCERYL STEARATE CITRATE
    • Emulgator. Emulgator op basis van planten, voor de bereiding van W/O emulsies.Verzorgend voor de huid
  • C10-18 TRIGLYCERIDES
    • Een vetcomponent. Vetstof afkomstig uit glycerine en vaste plantaardige vetzuren. Een verdikkingsmiddel in plakproducten en emulsies.
  • BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER [SHEA]
    • Shea butter. Shea butter is een vast vet afkomstig uit de zaden van een Afrikaanse boom. Het heeft opmerkelijk verzorgende eigenschappen. Voorkomt een droge huid en ondersteunt het genezingsproces van ontstekingen.
  • SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL [JOJOBA]
    • Jojoba olie. Jojoba olie is een vloeibare was, gewonnen uit de noten van de uit Noord-Amerikaanse woestijn afkomstige jojobastruik. Het lijkt op de was in de menselijke huid. Trekt heel goed in in de huid, is verzachtend, zonder zichbaar vet achter te laten. Jojobawas is gehydrogeneerde jojobaolie.
  • CETYL PALMITATE
    • Was-ester. Een was-ester van cetylalcohol en palmitinezuur; hoofdbestanddeel van spermaceti, wordt uit plantaardige oliën geproduceerd. Geeft een goede consistentie aan producten.
  • COCO-CAPRYLATE/CAPRATE
    • Vetzuurkester. Oliecomponenten, ester van kokosvet alcohol en verzadigde middellange keten vetzuren. Verspreidt zich gemakkelijk op de huid zonder dat er een vettige glans achterblijft.
  • DISTARCH PHOSPHATE
    • Gemodificeerd maïszetmeel . Bindt vocht en zorgt voor een aangenaam licht en poederachtig gevoel op de huid van cosmetische producten.
  • AROMA [FRAGRANCE]
    • Verzamelbegrip voor geuren. Worden aan producten toegevoegd om een aangename geur te creëren. Gewoonlijk bestaat dit uit een mengsel van natuurlijke essentiële oliën en geurstoffen.
  • BENZYL ALCOHOL
    • Benzylalcohol. Een vermeldingsverplichte geurstof die in parfumcomposities voorkomt, en als conserveermiddel wordt gebruikt.
  • JOJOBA ESTERS
    • Jojoba was. Deze duurzame en biologisch afbreekbare exfoliërende korrels worden in de vorm van kleine was kralen gebruikt in natuurlijke exfoliërende producten. In een innovatieve formulering met acacia, Jojoba en zonnebloem was, hydrateert, emulgeert en voedt het. Het produceert een bijzonder aangenaam en licht gevoel.
  • GLYCERYL CAPRYLATE
    • Verbinding van glycerol en capronzuur. Oppervlakte actieve, hydraterende en vochtbindende substantie met bacteriostatische werking. Emulgator met vochtbindend effect.
  • SODIUM LEVULINATE
    • Natriumzout van levulinezuur. Stabiliseert de pH van cosmetica en heeft een milde antibacteriële werking.
  • SODIUM LACTATE
    • Natriumzout van melkzuur. Natriumzout van melkzuur, wat zelf een zuur AHA is (zie melkzuur) en sterke waterbindende eigenschappen heeft. Daarom is het een deel van natuurlijke vocht inbrengende systeem van onze huid (zie voor Sodium PCA).
  • POLYGLYCERIN-3
    • Emulgator verkregen uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (zoals glycerine).
  • XANTHAN GUM
    • Xanthan. Xanthan is een polysaccharide dat wordt gevormd door micro-organismen van glucose. Dient al verdikkingsmiddel en wordt getolereerd zonder huidirritatie.
  • SODIUM STEAROYL GLUTAMATE
    • A (co) emulgator. Wordt gebruikt naast andere emulgatoren in lage concentratie om de langetermijnstabiliteit van emulsies verbeteren.
  • MICROCRYSTALLINE CELLULOSE
    • Microkristallijn cellulose. Wordt geproduceerd door hydrolyse van plantaardige cellulose. Een drager voor werkzame stoffen / extracten in poedervorm.
  • SODIUM ANISATE
    • Natriumzout van anijszuur. Stabiliseert de pH van cosmetica en heeft een milde antibacteriële werking.
  • BENZYL SALICYLATE
    • Benzyl salicylate. Vermeldingsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van kruidnagel.
  • TOCOPHEROL
    • Vitamine E. Vitamine E komt voor in verschillende plantaardige oliën, met name graan kiem oliën en avocado-olie. Is gunstig voor de droge huid, vooral in combinatie met vitamine A en beschermt tegen oxidatie van vetten. Vermindert de negatieve effecten van UV-straling op de huid (onderschept vrije radicalen).
  • SODIUM HYALURONATE
    • Natriumzout van hyaluronzuur. Natriumhyaluronaat heeft een uitstekend vermogen om water te binden. Het hydrateert en verzacht. Voor Börlind-producten, worden alleen superieure, duurzame, veganistisch en GGO-vrije (GMO = genetisch gemodificeerde organismen) bij de biotechnologische productie gebruikt, waarin plantmateriaal en ethanol wordt gefermenteerd met behulp van melkzuurbacteriën.
  • ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER
    • Aloë Barbadensis bladsap. Gewonnen uit het binnenste deel van de bladeren van de Aloë Barbadensis Miller (aloë vera). Heeft een hydraterende werking en verlicht huidirritaties. 100 kg sap levert 0,5 kg gesproeidroogd aloë poeder op. Het poeder hoeft niet te worden bewaard. Hydrateert en kalmeert de huid.
  • CYPERUS PAPYRUS LEAF CELL EXTRACT
    • Uittreksel uit de bladstamcellen van papyrus. Stimuleert celvernieuwing, versterkt de huidbarrière en heeft daarom een hydraterende werking.
  • CODIUM FRAGILE EXTRACT
    • Algen extract. Een hydraterend extract van groene algen.
  • CALCIUM ALGINATE
    • Calcium van alginezuur. Polysaccharide verkregen uit bruine algen. Wordt gebruikt als een natuurlijk geleermiddel.
  • HELIANTHUS ANNUUS SEED CERA
    • Zonnebloemwas. In een innovatieve formulering met Jojoba en acacia bloesem was heeft het ingrediënt hydrataterende, emulgerende en voedende effecten. Het produceert een bijzonder aangenaam en een licht gevoel op de huid.
  • ACACIA DECURRENS FLOWER CERA
    • Acacia bloesem was. In een innovatieve formulering met Jojoba en zonnebloem heeft het ingrediënt hydrataterende, emulgerende en voedende effecten. Het produceert een bijzonder aangenaam en een licht gevoel op de huid.
  • LIMONENE
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de etherische olie van citroen.
  • LINALOOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van koriander, kaneel en oranjebloesem.
  • HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL [SUNFLOWER]
    • Zonnebloemolie uit biologische teelt. Een oliedrager met een goede huid-compatibiliteit. Verzacht en verzorgt de huid en het haar.
  • TREMELLA FUCIFORMIS SPOROCARP EXTRACT [HYALURONIC ACID]
    • Extract van Tremella fuciformis, ook wel bekend als “sneeuw schimmel”. Een geneeskrachtige en eetbare paddestoel, zeer bekend in Japan en China. De chemische structuur van dit extract is zeer vergelijkbaar met die van hyaluronzuur. Heeft hetzelfde cosmetische hydraterende en gladmakende effect, maar voelt aangenamer aan op de huid.
  • SALICORNIA HERBACEA EXTRACT
    • Extract van zeekraal, ook wel bekend als “zee asperges”. Deze plant uit het kustgebied heeft zich aangepast aan extreme locaties met een hoog zoutgehalte en mechanismen ontwikkeld om zich te beschermen tegen uitdroging. Het heeft een vochtinbrengende werking op de huid en versterkt de huidbarrière. Het vermindert verlies van ureum welke van nature in de huid voorkomt en activeert de huid natuurlijke synthese van ureum.
  • GERANIOL
    • Geurstof. Verklaringsverplichte geurstof. Komt van nature voor in de essentiële oliën van roos, palmarosea en citroengras.
  • CITRAL
    • Geurstof. Een vermeldingsverplichte geurstof die voorkomt in parfummengingen.


  • * Bepalend is de verklaring op de verpakking.
    De lijst van ingrediënten volgens INCI (Internationale Nomenclatuur van Cosmetische Ingrediënten) zorgt voor een uniforme Europese en taalonafhankelijke verklaring van de ingrediënten.

Meer producten uit onze systeemverzorgingsseries

  Loading...